notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásban

hirdetes

A karácsonyfa elhelyezése, a színes dekoráció jelentősége, és ennek hatása mindennapjainkra

Az élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. Az egyik legcsodálatosabb dolog a karácsonyi ünneplés során, a fa feldíszítése, mely segít megtölteni a teret jó hangulattal, és mégtöbb jó érzéssel.
Az élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásban
A szímbólumoknak fontos jelentősége van. A kis angyalkák megtöltik a teret jó érzéssel, békével, és varázslatos pillanatokkal.
 
Ugyan ez a helyzet a színekkel. Hatnak ránk, hangulatunkra, és életünkre.
 
Egy kínai mondás szerint: „Az öt szín megvakít”. Ez annyit jelent, hogy túl sok szín, hang és tevékenység, zsibbasztóan hathat. Túl sok étel, és szín lefárasztja a családot. Ne tegyük ki túl korán a dekorációkat.
hirdetes
A karácsonyfa díszítésekor több szempontot is figyelembe vehetünk. Az utóbbi időben „divattá” váltak az egy színnel dekorlált karácsonyfák.
 
 
Az arany és ezüst dekoráció – erősíti az intuíciót, és jelképezi a pénzt és a hírnevet.
 
A piros – az élet színe – és a legsikeresebb szín mindegyik közül. Összefügg a növekedéssel, a boldogsággal, és az élvezetekkel. Energetizálja a méj és szenvedélyes szerelmet. Egyesek hisznek abban, hogy távol tartja a gonosz erőket.
 
A kék szín – a spiritualitást, gondoskodást, figyelmet, megfontoltságot jelenti. Kapcsolatba hozható a hittel, álhatatossággal, hűséggel. Ez a szín lehűt, és lecsendesít.
 
A lila szín gyakran sikeresebbnek mondható, mint a piros szín. Összefüggésbe hozható az elkötelezettséggel, igazsággal, szeretettel, és szenvedéssel. Gyakran kifejezi az erőt, a gazdagságot, és szerencsét.
 
Fehér – a gyász színe. Azt mondják a kínaiak, hogy „nincs élet, nincs szín”. Továbbá kifejezi a tisztaságot, az ártatlanságot, és naivitást.
 
A rózsaszín – gyógyít, továbbá kifejezi az örömöt, szerelmet, és romantikát. Egy nagyon finom szín. Emeli a rezgésünket, így nagyon egészséges, ha van ilyen körülöttünk.
 

Nagyon oda kell azonban figyelnünk, hogy melyik életterületre helyezzük a karácsonyfát, és milyen színeket használunk, hogy ne boriítsa fel az egyensúlyt egy egy életterületen.

 
A nem megfelelő színekkel gyengíthetjük, akár karrierünket, lehetőségeinket, vagy éppen párkapcsolatunkat.
Nagyon jó a sok zöld szín használata, mivel a sok-sok piros szín felpörget, és még stresszesebbé tehet bennünket a karácsonyi készületek során. A zöld szín elnyeli a tűz energiát. Megnyugtatólag hat, és segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.
 
Idén gondoljunk úgy a karácsonyfára, mint az otthonunk erőteljes megerősítésére feng shui szempontból.
A karácsonyfa a fa elemet szímbolizálja. Még, a mű fenyő is ad egy jelentős mennyiségű fa energiát otthonunknak.
 

A legalkalmasabb területek a karácsonyfa elehelyezésére:

 
A Kelet- egészség család életterülete, melynek eleme fa. Tehát a fenyőfával erősítjük az életterület elemét.
 
A Délkelet - gazdagság siker életterületén, ugyan ez a helyzet.
 
A Dél – hír, hírnév életterület eleme tűz. Ebben az esetben tápláljuk a fa elemmel ennek az égtájnak az energiáját, emeljük hírnevünket.
 
Karácsonyfa elhelyezése a lakásban
 

Életterületek melyeknél oda kell figyelnünk a dekorációra:

 
Ha a fát északon a Karrier területére helyezzük, annak energiáját gyengíteni fogja, mivel a fa magába szívja a vizet. Ezért szenteljünk több figyelmet a karácsonyfának. Ha cserépben van, legyen mindig friss víz az edényben, ne enegdjük kiszáradni.
 
Továbbá használjunk kék színű égőket, dekorációkat. Ezzel egyensúlyba tudjuk hozni a víz energiáját. Műanyag, vagy üveg díszek is ugyancsak erősítik a fát, azaz az életterületre megfelelő hatással vannak.
Ha Nyugaton a Kreativitás, gyerekek életterületen, vagy az Észak nyugati segítőkész emberek, utazás életterületen helyezzük el a fát, akkor a fém energiát fogja gyengíteni, mely ehhez az életterülethez tartozik.
Jelen esetben használjunk fém színű díszeket, valamint ezüst és arany színeket.
 
Karácsonyfa elhelyezése a lakásban
 
A Délnyugati – szerelem házasság területén, vagy az Észak kelet, önművelés tudás életterülén, egy sokkal természetesebb jelenségként kezeljük a fa elemet. Ehhez a két életterülethez a föld elem kapcsolódik. A fa elem gyengíti a föld elem hatását, ezért ezen a területen tűz, és föld elemeket kell, hogy használjunk, az egyensúly megteremtése érdekében. 
 
Akaszthatunk agyagból készült figurákat, valamint sárga, és piros színű díszeket, továbbá piros és sárga égőket. Jelen esetben kerüljük a fehér égőket, mivel a fém elem tovább gyengíti az életterület föld jellegét.
A lakás közepén elhelyezett karácsonyfa, az egész lakás hangulatát meghatározzák.
 
Ehhez a helyhez a sárga szín van hozzárendelve. Itt lehet használni az arany, és sárga színeket, továbbá tehetünk a karácsonyfa tetejére egy szép nagy aranyszínű csillagot, mely tovább erősítit az életterületet.
Figyeljünk arra, hogy mindenki helyezzen valamit a karácsonyfa alá. Ezzel együtt, a jó érzés, amivel ezt tesszük, ugyancsak betöltik a teret, mely még különlegesebbé teszik az ünneplést.
 
A karácsony a béke, boldogság, és szeretet ünnepe. Az Én üzenetem az Önök számára az, amivel teljessé tehetjük az ünnepet, hogy figyeljünk oda embertársainkra.  Egy mosoly, egy kedves szó is lehet ajándék!
 
Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 

 

Az élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásbanAz élő növények gondoskodnak az eleven csi-ről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. A karácsonyfa elhelyezése a lakásban
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui