notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A szinteket összekötő lépcső

hirdetes

A szinteket összekötő lépcső

Józan Szilvia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az emeletes házak praktikus szinteket összekötő eleme a lépcső. Hogy milyen stílusú lépcsőt választunk házunkba, nagy mértékben befolyásolja a ház stílusát is. A lépcsőt ezért úgy válasszuk, ki, hogy illeszkedjen a házban már kialakított, vagy kialakítani szándékolt megjelenési formákhoz.

A szinteket összekötő lépcső

 

Az egyenes lépcső

 

A lépcsők egyik leggyakrabban alkalmazott megoldása. Az egyenes lépcső olyan házakban állja meg a helyét, ahol van elég tér. hogy elférjen. Nem néz ki jól, ha zsúfolt hatást kelt, ha nem tudunk neki elég helyet teremteni, akkor inkább helytakarékos megoldást válasszunk. Leggyakoribb anyaga a klasszikus fa, de a modern irányzatok elterjedésével, egyre több az olyan egyenes lépcsők száma, amik átlátszó anyagból készültek. Egyes példányokon pedig korlátok és kapaszkodók sem találhatók. Viszont aki nem olyan biztos magában az legalább egy üvegkorlátot, vagy üvegfalat tegyen a lépcső mellé.

hirdetes

 

fa lépcső

 

átlátszó lépcső

 

fal melletti lépcső

 

A spirális lépcső

 

A spirális lépcső az igazán helytakarékos megoldás. Manapság már nem feltétlenül jelent köralakban felgyűrűző lépcsőt, mert akár kocka formában is megvalósíthatjuk az elképzeléseinket. A lényeg, hogy kevés helyet foglaljon. Anyagát tekintve a fa mellett a vas és az átlátszó példányok is szép számban megtalálhatók. A korlát a körbe-körbe lévő le és felmászás miatt szinte kötelező.

 

spirál lépcső

 

spirális lépcső

 

A kettéválasztott lépcső

 

Az igazán sok hellyel rendelkező nappali, vagy előszoba, esetleg külön lépcső szoba igazán mutatós darabja a kettéválasztott lépcső. Ez azt jelenti, hogy a lépcső két le és feljárattal rendelkezik. Ha ilyen típusú lépcsőt választunk, akkor mindenképpen klasszikus formában igyekezzünk megvalósítani. Így a lépcső anyaga legyen fa, vagy kő. Korlát gyanánt a fa lépcsőhöz fa korlát illik. A kő lépcsőkhöz pedig remekül illik a kovácsoltvas korlát. Akár szőnyeget is tehetünk rá, a nagyobb hatás kedvéért. Figyeljünk rá, hogy a lépcsőelemek szimmetrikusak legyenek.

 

kettéválasztott lépcső

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyfa

A karácsonyfa egy karácsonykor felállított, általában... Tovább

Irodatakarítás

Irodatakarítás Budapest és oszrágszerte   Célunk: megteremteni a harmóniát az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 227

Átlagos értékelés: 4.9