notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A Feng Shuinak, ennek az ősi kínai hagyománynak a gyökerei mintegy négyezer évre nyúlnak vissza, a legendás császárok korába, mely az idő folyamán egyre inkább elterjedt a világ minden táján.

hirdetes

A feng shui kivirágzása keleten

A Feng Shuinak, ennek az ősi kínai hagyománynak a gyökerei mintegy négyezer évre nyúlnak vissza, a legendás császárok korába, mely az idő folyamán egyre inkább elterjedt a világ minden táján

A Feng Shuinak, ennek az ősi kínai hagyománynak a gyökerei mintegy négyezer évre nyúlnak vissza, a legendás császárok korába, mely az idő folyamán egyre inkább elterjedt a világ minden táján.

Ázsia sok részén a mindennapok elengedhetetlen részévé vált. Igen széles körben alkalmazzák.
A vezető képviselők, az iparmágnások, az egyszerű árusok, még a taxisofőrök is alkalmazzák a feng shuit tudományát.


A feng shui keleten – Hong Kong


Kevés hongkongi háztulajdonos kockáztatja meg, hogy házának netán rossz feng shui-a legyen. Az itt élő emberek, mielőtt kiválasztják a megfelelő otthont, irodát, vagy valamilyen átalakításba kezdenek, feltétlenül kikérik a feng shui mester véleményét.


Hongkong lakói, a város virágzásának szempontjából sokkal nagyobb jelentőséget nyilvánítanak a feng shui adta kedvező lehetőségeknek, mint a pillanatnyi politikai helyzetnek.


Hongkong a világ egyik legkedvezőbb helye. Úgy tartják, hogy pénzes zsák formájú kikötője, pozitív hatással van a térség fellendülésére. A zacskó „szája” nagyon szűk és ezért a pénz a legnagyobb fellendülés idején sem tud megszökni. Így az emberek képesek tartalékolni, és ez mind itt marad a városban. Az utóbbi időben amióta Kína tágabbra nyitotta kapuit a világ előtt, a hongkongi üzletemberek áthelyezték irodájukat Dél – Kínába, és ezzel együtt a feng shui hagyományának is teret adtak. A kommunista kormányzat annak idején betiltotta, és üldözte ezt az ősi hagyományt, azonban a visszatérő emigránsok ismét felélesztették a feng shui tudományát.

hirdetes


A feng shui keleten - régmúlt


A régmúltban a feng shui gyakorlása az uralkodó osztályok kiváltságai közé tartozott. Csupán a császárok és a miniszterek ismerhették e titkos tudományt.
Minden esetben kikérték a feng shui mesterek véleményét mielőtt új palotát, síremléket, városokat vagy esetleg új fővárost építettek.


A feng shui keleten - épülettervezés


A régi feng shui mesterek mielőtt hozzá kezdtek egy új épület megtervezéséhez, alaposan szemügyre vették a tájat, aztán meghatározták a főbb irányvonalakat, és kijelölték az épület helyét. Ezt követően kidolgozták az épület jellegzetességeit. Mindezt az ember születési évének időpontjának figyelembe vételével tették, hogy a leendő lakóknak és az épületnek az energiái összhangban legyenek.

hirdetes
A feng shui gyakorlatának írásos nyomai egészen a Tang-dinasztiáig (Kr.u. 618-907) nyúlnak vissza.
A klasszikus szövegekben a feng shuit gyakran hat írásjelből álló kifejezés jelzi – tian ling di li ren he.
Szó szerinti fordításban jelentése: kedvező égi befolyás, megfelelő elhelyezés, harmonikus emberi kapcsolatok!Manapság az emberek akár tudatosan, vagy tudatlanul, de ugyanerre törekszenek.
A feng shui egy eszköz a kezünkben mely tudomány segítségével, tudatosan tudjuk mindezt kialakítani, ezáltal életünket jobbá, harmonikusabbá tenni!

 

Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Tovább a lexikonra