notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ismerd meg a fa jótékony hatásait!

hirdetes

A FA pozitív hatásai: Igazságok és mítoszok

Papp Judit

A fa az élet szimbóluma, azonban a fa legendáját homály fedi. Sok természettudós és wellness szakértő ír annak csodáiról és érezhető hatásairól.  A fa által létrehozott fotoszintézis hatékony módja a napenergia tárolásának. Számos kultúrában az örök élet, bölcsesség, védelem és hatalom forrása. Ha az erdőben sétálunk, akkor érezhetjük legjobban a csendet és nyugalmat, ami körbevesz bennünket, de vajon mi okozhatja az új erőt és egyensúlyt, amit akkor, ott érzünk?

Olvasd el cikkünket és ismerd meg a fa jótékony hatásait!

Élő anyag


A fa képes befolyásolni a lelki,-kedélyállapotot, segít a fizikai és mentális betegségek gyógyításában. Sokan úgy érzik, hogy a fa megteremti a maga erejét. "Talán ezért" kérdezi az elhunyt író John B. Priestley, hogy a fa hogyan marad mégis életben, ha gyalult, csiszolt, vagy vágott?"

 

Értékes összetevők


Esszenciális olajok és tanninok, gyanták, festékek és ásványi zárványok határozzák meg a fa színét és illatát, a természetes pH pedig ellenáll a rovaroknak és gombáknak. Fa jól néz ki, szép és illatos, így gyönyörködteti szemünket és orrunkat is egyaránt. Hogy milyen mértékben vannak az összetevők hatással az egészségre és a pszichére, már alig kutatott. Tudományos bizonyíték azonban van az antibakteriális hatásra (fenyő).

 

Pozitív érzések


Ki érzékenyen érzékeli a környezetét, elnyeli a rezgéseket és a személyes üzeneteket. Germán és görög, skandináv és szláv mitológia szerint mindegyik faféle egy sajátos jelentés, vagy odaítélt képesség. Különös jelentőséget tulajdonítottak neki. Erre semmiféle garancia nincs, de természetesen, annál nagyobb érzelmi gazdagodást nyújt - azok számára, akik úgy döntenek a fától az otthon vagy a felújítás, belső szerelvények és bútorok gondoskodnak a személyes érzéki értékek milyenségéről. Lenyűgöző lesz - érintse meg a fát, amelyet választott, tapogassa végig struktúráját, és ízelítőt kap a különböző illatokból, a kiváltott pozitív érzésekről.

Olvasd el cikkünket és ismerd meg a fa jótékony hatásait!

Minden embernek megvan a kedvenc fája, mely speciális karizmával rendelkezik. Ami tetszik neki, ha megérinti, vagy annak árnyékában lelke megnyugszik. Próbáld érezni, milyen típusú fa az, amelyik illik hozzád.

hirdetes

 

Juharfa


Úgy tartják vidám, vicces fa, harmóniát hoz a házba, és az ellentéteket egyesíti - például a férfi és női lakosok. A fa középpontjában a béke és a nyugalom áll. A világos, finom pórusú, és alkalmas sima felületek, például padlók és lépcsők, burkolatok, bútorok frontok és munkalapok kialakítására.

 

Alma


Az almafa az élet szimbóluma, a szerelem és a termékenység jelképe. A gyümölcsnek a fa táplálja a testet, az energiának pedig a lélek.

 

Nyírfa


Szeretet, élet és boldogság. Szimbóluma a fiatalság, az öröm, a szeretet és az újjászületés. Általános alany nyers épületek felavatási ünnepélyek, valamint bejárati ajtók díszítésére. A sárgás-fehér, pirosas fehér vagy világos barna fa fiatal, trendi. Gyakran csillogó selymes. Az ezekből készült termékek padló, mennyezet és falburkolatok, bútorok héjak.
 

Olvasd el cikkünket és ismerd meg a fa jótékony hatásait!

Férfiak inkább a "velős" fa, mint a bükk vagy tölgy, a nők jobban a "soft" típusú fákhoz vonzódnak, mint az éger, vagy a kőris.

 

Bükkfa


Világosságot ad. Az ősi hagyomány szerint elősegíti a vitalitást, kényelmet és könyörületesen bölcs tanácsot ad a személyes válságok megoldásában. Amellett, hogy nyugodt érzelmi energiát nyújt, csökkenti a humán patogén energiákat. Alkalmas parketta és lépcső, valamint lambéria és bútorok elkészítéséhez.

 

Tiszafa


Tiszafa fa szimbóluma az örök béke és az örök élet, úgy tartják véd a mágia és a gonosz szellemekkel szemben. Tiszafa többnyire az intarzia, berakások, faragványok és a rétegelt lemez anyaga.

hirdetes

 

Tölgy


Mindig a kitartást és az erőt szimbolizálja. Tölgy, megvédi az erényt és az igazságot- segít az új energia építésében. A fa kemény és tartós, padló és lépcsők, nyílászárók, bútorok és héjak; és küszöbértékek, favázas épületek is alkalmanként tölgyfából készülnek.
 

Olvasd el cikkünket és ismerd meg a fa jótékony hatásait!

A fa látható, még ha nem is. Illata alapján érezzük, így ott van. Elrejtve a bárban, a lakásban, falban, mennyezeten.

 

Égerfa


A termékenység és az öröm. Úgy tervezték, hogy ösztönözze a spiritualitást és a női érzékiséget és frissességet, élénkséget adjon.  Az égerfában lágy és finom pórusok találhatóak, így jól alkalmazható rézkarcra és faragásra. Így a  nappali, hálószoba és például a konyhabútor mintázott, trendi ékessége lehet otthonunknak.

 

Kőris


Egy élet jelképe, az erő, és az ég közelségére utaló fa fajta.  A hamu emberek azt mondják a fa ereje gyógyító tulajdonságaiban rejlik, különösen feszültség ellen kiváló. A fában világos és nagy pórusok találhatóak. Padló és lépcsők, fali és mennyezeti burkolatok, bútorok és rétegelt lemez készítésére alkalmas.

 

Lucfenyő


A luc fontos, mint oltalmazó. A lucfenyőt kiváló szerkezeti fának tartják, használni azon kívül padló, burkolat, fal és a mennyezet, épített lépcsők és ablakok, ajtók és bútorok készítésére lehet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Lakásfelújítás Lakberendezési trendek Terasz