notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón. Bejárati ajtó, bejárati ajtó felújítása

hirdetes

A bejárati ajtó felújítása

Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón, ezért érdemes néhány évente a bejárati ajtóra is figyelmet fordítanunk.

Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón. Bejárati ajtó, bejárati ajtó felújítása

Így lássunk neki a bejárati ajtó felújításnak:


bejárati ajtó felújításaCsiszolópapírral a felületet fel kell érdesíteni, a régi, felvált festéket eltávolítani. Nem kell teljesen lecsiszolni a korábbi festéket, de mázoláshoz olyan színt válasszunk, ami hasonló vagy sötétebb, mint az előző árnyalat. A gépi csiszolás jóval hatékonyabb, de előbb-utóbb enélkül is elkészülünk.


Az alapozót használat előtt alaposan fel kell keverni, majd hígítás nélkül, puha ecsettel kell felkenni. A fának jól be kell szívnia az alapozót. 3-4 órás száradási idővel számolhatunk. Alapozót ne használjunk beltérben és gőzeit ne lélegezzük be!

 

A fafelület javítgatását a folyékony fa nevű anyaggal végezzük. Ez egy gyurmaszerű, színezett tapasz, amit spaklival lehet a repedésekbe, karcolásokba és egyéb lyukakba juttatni. Tapaszolás előtt töröljük át az ajtót egy ronggyal, hogy a porréteget eltüntessük róla. Körülbelül 1 milliméter vastag anyagot juttassunk a lyukakba egyszerre. A nagyobb réseknek többször is neki kell esni. Miután egy réget megszáradt, jöhet a következő réteg.

hirdetes

A tapaszt két óra száradási idő után addig kell csiszolni, amíg a felület teljesen sima nem lesz. Mivel az ajtóra lazúr kerül (amin némiképp átlátszik az eredeti fa erezete), a fa színéhez passzoló árnyalatú anyagot válasszunk!


A szépen lecsiszolt és leporolt felületre kerül az alaposan felkevert festék két rétegben. A nagyobb felületen érdemes hengert használni, míg az ajtó oldalain és a kazettás részeken vékony ecsettel dolgozhatunk szépen. A két réteg között legalább egy napot száradjon a festék, és az igazán szép végeredmény érdekében finom szemcséjű csiszolópapírral újból csiszoljuk át a felületet. Ezután jöhet a második réteg.

hirdetes


A felújítás végeztével egy-két kiegészítővel teljes változást érhetünk el, kaspókkal, virágládákkal vagy akár egy új lábtörlővel is új hangulatot adhatunk bejáratunknak.


Amire szükségünk lehet a bejárati bejárati ajtó felújítása

ajtó felújítása során:


• csiszolópapír vagy csiszológép
• spakli
• védőszemüveg
• rongy
• ecsetek és lakkhenger
• festékkeverő
• folyékony fa
• kültéri ajtó esetén: alapozó festék
• vastaglazúr

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarítás

Takarítás A takarítás teljes spektrumát lefedjük! Csapatunk megbízható és profi,... Tovább

Château de Castille

Ez a francia kastély, Château de Castille elképesztően szép épület. De nem csak ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés