Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón. Bejárati ajtó, bejárati ajtó felújítása

hirdetes

A bejárati ajtó felújítása

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón, ezért érdemes néhány évente a bejárati ajtóra is figyelmet fordítanunk.

Aki hozzánk megérkezik, első benyomását itt szerzi rólunk, ezért fontos, hogy a bejárati ajtó is tükrözzön minket. Az időjárás viszontagságai, a háziállatok nyomai is meglátszódnak az ajtón. Bejárati ajtó, bejárati ajtó felújítása

Így lássunk neki a bejárati ajtó felújításnak:


bejárati ajtó felújításaCsiszolópapírral a felületet fel kell érdesíteni, a régi, felvált festéket eltávolítani. Nem kell teljesen lecsiszolni a korábbi festéket, de mázoláshoz olyan színt válasszunk, ami hasonló vagy sötétebb, mint az előző árnyalat. A gépi csiszolás jóval hatékonyabb, de előbb-utóbb enélkül is elkészülünk.


Az alapozót használat előtt alaposan fel kell keverni, majd hígítás nélkül, puha ecsettel kell felkenni. A fának jól be kell szívnia az alapozót. 3-4 órás száradási idővel számolhatunk. Alapozót ne használjunk beltérben és gőzeit ne lélegezzük be!

 

A fafelület javítgatását a folyékony fa nevű anyaggal végezzük. Ez egy gyurmaszerű, színezett tapasz, amit spaklival lehet a repedésekbe, karcolásokba és egyéb lyukakba juttatni. Tapaszolás előtt töröljük át az ajtót egy ronggyal, hogy a porréteget eltüntessük róla. Körülbelül 1 milliméter vastag anyagot juttassunk a lyukakba egyszerre. A nagyobb réseknek többször is neki kell esni. Miután egy réget megszáradt, jöhet a következő réteg.

hirdetes

A tapaszt két óra száradási idő után addig kell csiszolni, amíg a felület teljesen sima nem lesz. Mivel az ajtóra lazúr kerül (amin némiképp átlátszik az eredeti fa erezete), a fa színéhez passzoló árnyalatú anyagot válasszunk!


A szépen lecsiszolt és leporolt felületre kerül az alaposan felkevert festék két rétegben. A nagyobb felületen érdemes hengert használni, míg az ajtó oldalain és a kazettás részeken vékony ecsettel dolgozhatunk szépen. A két réteg között legalább egy napot száradjon a festék, és az igazán szép végeredmény érdekében finom szemcséjű csiszolópapírral újból csiszoljuk át a felületet. Ezután jöhet a második réteg.

hirdetes


A felújítás végeztével egy-két kiegészítővel teljes változást érhetünk el, kaspókkal, virágládákkal vagy akár egy új lábtörlővel is új hangulatot adhatunk bejáratunknak.


Amire szükségünk lehet a bejárati bejárati ajtó felújítása

ajtó felújítása során:


• csiszolópapír vagy csiszológép
• spakli
• védőszemüveg
• rongy
• ecsetek és lakkhenger
• festékkeverő
• folyékony fa
• kültéri ajtó esetén: alapozó festék
• vastaglazúr

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Festés

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 244

Átlagos értékelés: 4.7