notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Elképesztő mennyi borravalót hagyott egy pár az étteremben!

hirdetes

Több millió forintnyi borravalót hagytak névtelenül! Döbbenetes az oka!

Bartók Vivien

Minden területet érint a világjárvány, ami alól a gazdaság sem képez kivételt. A koronavírus legfőbb negatív vonzata a munkahelyek (jobb esetben) bizonytalan ideig való elvesztése. Most ezzel kapcsolatban szeretnék veletek megosztani egy hihetetlen, de igaz történetet!

Elképesztő! Több mint 9600 dollár jattot hagyott egy pár az étteremben!

Egyik napról a másikra lettek „munkanélküliek” a vendéglátás alkalmazottjai, hiszen ők nem tudják „home office” -ba végezni a munkájukat. (Persze tudom, hogy rengeteg egyéb területen dolgozók sem kivételek ez alól.)

A népszerű houstoni étteremben sem volt ez másképp!

Sajnos a koronavírus miatt először megváltozott a nyitvatartás, ami odavezetett, hogy később be kellett zárniuk.

Egy házaspár vacsorára érkezett hétfőn az Irma Southwest éttermébe, ahol a tulajdonos személyesen tájékoztatta őket és a többi vendéget is, hogy be kell zárniuk hamarosan szeretett éttermüket a koronavírus miatt. Ezután csak házhoz szállítással tudnak majd rendelni, bizonytalan ideig.

A vendégek elmondásuk szerint számítottak erre a hírre, hiszen sorra zárnak be az éttermek. Sokkal inkább a tulajdonosok voltak meglepődve a hírt követően!

hirdetes

Egy kedves törzsvendég pár bőkezűségének és segítőkészségének köszönhetően 1900 dollár (=625 000 Forint) jattot adott készpénzben az őket kiszolgáló pincérnek. Valamint 7500 dollár (=2 460 000 Forint, azaz összesen több mint 3 millió Forint) borravalót bankkártyán utalva, az alábbi üzenettel a számlán:

"A következő hetekben fizesse ki a srácokat!"

A számla alapján 90,12 dollár (=29 600 Forint) volt a fogyasztásuk végösszege, ezért a fizetést követően a pincér nem hitt a szemének.

Galvan -az étterem tulajdonosa- nyilatkozta, hogy elosztja a pénzt a 30 alkalmazottja között, tehát mintegy 300 dollárt (=98 700 Forint) kapnak fejenként.

"Csodálkoztak az alkalmazottjaink (és természetesen mi is), hogy egy pár ismeretlenül, annyira törődik velük, hogy ekkora összeget hagy borravalóban, csak azért, hogy segítsenek nekik átvészelni ezt a nehéz időszakot." -mondta Galvan.

hirdetes

"Ezen a ponton még nem aggódunk az alkalmazottak kifizetése miatt, túlélési módban vagyunk. Azt sajnos nem tudják, mennyi időbe telik, amíg a dolgok normalizálódnak. Lehet, hogy 15 nap, lehet 150 nap, nem tudjuk."

A személyzet kedden az étterem tisztításával, fertőtlenítésével és a konyha előkészítésével töltötte a napot. Az étterem tulajdonosai kicsit leredukálták az étlapon szereplő ételeket és menüket állított össze. A kedvenc fogásokat természetesen meghagyták, mint például a fajitasokat, a híres tamale-t és más népszerű mexikói ételeket.

"A 80-as évek óta vagyunk Houstonban, és továbbra is itt leszünk a lakosok számára."

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: a tömeget ellátni, a... Tovább

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek Utazás