notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

8 tipp egy kellemesebb hangulatú konyhához

hirdetes

8 kreatív konyhai megoldás

Válasszon tökéletes megvilágítást szembántó neon nélkül, mint ezekben a konyhákban.

Konyha

A világítás rendkívül fontos a konyha megtervezésekor.Nem csak arra kell figyelnünk, hogy az étel jól megvilágított helyen készüljön, hanem egyensúlyt is kell találnunk a munkához szükséges éles fényű LED-ek és neonok és a konyha többi részét bevilágító, szórtabb fényt biztosító források között.

 

Ennek az egyensúlynak a megtalálásához kulcsfontosságú, hogy olyan világítótesteket válasszunk, melyek nemcsak a munkalapot látják el fénnyel, hanem egyúttal el is terelik a tekintetet a szpotokról, neonokról és LED-ekről. Alább láthatunk nyolc ilyen kreatív megoldást, mely bármilyen stílusú konyhában megállja a helyét.

 

Első tipp

 

Nagy méretű mennyezetről lógó lámpák világítják meg ezt a szigetet, bőséges fényt biztosítva az ételkészítéshez. Azzal, hogy a fény zöme a sziget közepét éri, az ebédlőbe már csak szórtabb, puhább megvilágítás jut, ami ideális megoldás a konyha mindkét területén.

Konyha

Elegáns, mennyezetről függő, ipari minőségű Edison izzókkal felszerelt, szépen elosztott lámpák választják el a reggelizőasztalt a mosogatótól, egyúttalbiztosítva, hogyminden edény ragyogó tisztán kerül ki onnan.

 

Harmadik tipp

 

Nem látja, honnan jön a fény? Nézze meg még egyszer. A fazéktartó közepére van felszerelve, annak aljától egy kicsit lejjebb, így a felfüggesztett lábosok nem fogják eltakarni a fényt, amikor főzésre kerül a sor.

 

Konyha

Különböző fényforrások együttese jelöl ki több munkaterületet ebben a hagyományos konyhában. A csodás, hatalmas falat hagyományos falilámpák díszítik, melyek a munkaterületet is jólbevilágítják, amíg a függőlámpák a szigetet látják el fénnyel és világítják meg a második mosogatót.

 

Ötödik tipp

 

Ebben a családban hat éhes fiú van, így a konyhában sok a surgés- forgás. A Home Depot tervezőcsoport segítségével építettek egy konyhát, ahol kényelmesen össze lehet dobni egy kis harapnivalót a függőlámpák hosszú sora alatt.

 

Konyha

Ugyanebben az otthonban, a függőlámpák drótkosara által megtört fény a sziget másik oldalát világítja meg, ahol reggelizőasztal várja ennek a népes családnak tagjait.

 

Hetedik tipp

 

Ez a hatalmas kupolaszerű függőlámpatest jól bevilágítja a munkalap-és-étkezőterületet. Remekül passzol az otthon letisztult, minimalista stílusához, amint egyszerű fókuszt teremt azzal, hogy jól elkülöníti a munkaterületek éleit.

 

Konyha

A hosszan elnyújtott páraelszívó a beépített világítással felteszi azi-re a pontot ebben az ultramodern konyhában. A mennyezettől alacsonyabbról jövő, lefelé irányított nem szembántófény így megfelelően megvilágítja a munkaterületet de egyben szórt fényt is ad.

 

Konyha

A ferdetető külön kihívást jelentett ebben a dél-kaliforniai otthonban. A megoldás: század közepistílusú Pele függőlámpák a konyhasziget fölött, melyekelterelik a tekintetet a sorbanfelszereltégőkről, ahonnan a fény java árad.

Forrás: houzz.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha