notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyedi padlóburkolatok bemutatása

hirdetes

7 lenyűgöző, egyedi padlóburkolat

Egyedi, rendkívüli és kivételes padlóburkolatokat mutatunk be, szabad utat engedve az ötleteknek és a sajátos elképzeléseknek. Egészen különleges anyagokat is fel lehet használni a padlók készítéséhez, farönkből, keményfából, borosdobozból vagy akár pénzérmékből is készülhetnek a padlók.

 

Padló keményfából

Farönk padló

Egyre több helyen találkozhatunk farönk padlóval, azonban nemcsak kültéri célokra használhatók fel a farönkök, hanem beltéri padlóként elkészítve is nagyon jól funkcionálnak. Hazánkban legfőképpen akácfából készíthetők és rendelhetők. Ezek a farönk padlók egyszerűen lélegzetelállítóan szépek, a természetes fa kivonata jelenik meg a lakásban. Rendelésre készíthetők. 

Krokodil bőr mintájú padló

Ha nem akarod, hogy a fa padlót fának látszódjon, akár választhatod a wenge afrikai fafajtát, amivel padlódat krokodil bőr mintájúnak is álcázhatod.

A wenge egy különleges és egzotikus közép-afrikai fafajta. A fekete földrészen az őslakosok már ősidők óta ebből a fafajtából faragják isteneik tiszteletére a szebbnél szebb szobrokat, maszkokat.  Ezt a fát a gazdagsággal és a misztikummal párosítják.

Elegáns és időt álló, kimagasló minőségű. Szobák, konyhák és még fürdőszobák burkolására is alkalmasak. Padlófűtés mellett is biztonsággal alkalmazhatók.

Padló keményfából

Hajlított keményfából készített padló

 

A mai tervezők szívesen választják alapanyagul a természetes deszka burkolatot, nagyon trendi. Ez a szokatlan hajlított padló természetesen hajlított fából készül, tölgyből, cseresznyéből, juharfából, vagy dióból is gyártható. Ismerős a mondás, hogy az élet nem egyenes vonal? Akkor akár a padlónk is követheti ezt. 

hirdetes

Puzzle padló

Gyermekkorunkat idézi ez a fából készült padló. Emlékszünk még hányszor feküdtünk a padlón és illesztettük össze a puzzle darabokat? Talán most is lehet játszani. A puzzle maga a padló is lehet. 

Borosdoboz padló

Micsoda hihetetlen padló! Bárki is találta ki ezt a padlót egy biztos rendkívül jó stílus és egyben remek DIY kivitelezés. Rendelhetsz akár online borosdobozt és már meg is valósíthatod a varázslatos és különleges padlódat. Fantasztikusan néz ki egy könyvtárszobában, vagy játékszobában, vagy akár még a borospincédbe is lerakhatod. A „szüret” már csak rajtad múlik.

Padló keményfából

Pénzérmékből készült padló

 

Ez egy roppant ötletes és házilag is elkészíthető padló, úgy néz ki, mintha igazi luxuspadló lenne. A képeken pennyből készült látható, de forintból is elkészítheted. Ha vannak még régi, forgalomból kivont pénzérméid igazán „megéri” felhasználni ezeket.

hirdetes

Kényelmes és csendes is. Ízlésednek megfelelően rakhatod le a pénzérméket, vagy akár véletlenszerűen is kiválaszthatod ezeket. A padló elkészítése mindenesetre időigényes. 

 

Mintás padló fából

A különleges minták különleges technikával készülnek hagyományos japán módszer, a „suminagashi” szerint egy dán stúdióban. A színeket a víz felszínére ejtik, ami egy természetes prizmát hoz létre, majd ez kerül fel a fára. A festék felvitele után UV bevonatot kap a padló. A padlók egyediek, nincs két azonos darab. Nemcsak padlóként, hanem a falon akár még burkolatként is funkcionálhatnak. A minimalista stílus kedvelői is szívesen választják ezt a különleges padlót.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás