notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a 6 hiba végezetes is lehet a nem megfelelő növénygondozásban!

hirdetes

6 végezetes hiba a növénygondozásban

Bettina

Télen különösen nagy figyelmet kell kapnia a növény gondozásnak. Ezt a 6 hibát követik el sokan, ami a növénynek végzetét jelenti.

növénygondozási hibák

A lakásban történő növény gondozás egy felelősség teljes feladat. Ránk vannak teljesen utalva, hogy megfelelő mennyiségben és minőségben kapnak-e megfelelő tápanyagot a növények. 

 1 növénygondozási hiba – A fény hiánya!

Azt szoktuk tudni, hogy a növényeink a fényes vagy a kevésbé fényes helyet szereti. Ennek megfelelően válasszunk helyet neki, főleg a fényigényes növényeknek. A télen virágzó növényeknél fontos ez nagyon, mint például az orchidea.

2 növénygondozási hiba – Túl száraz a levegő a növényeid számára!

A legtöbb lakásban száraz a levegő a növények számára. Helyezzünk a radiátorra párologtatót, ez sokat segít növényeinknek. Ami még egy nagyon jó megoldás, szerezz be a növény földjére való agyaggranulátumot és szórd a föld tetejére, illetve heti rendszerességgel (akár heti 2-3 x ) permetezd a növényeidet vízzel. 

növénygondozási hiba

3 növénygondozási hiba – Szellőztess, de óvatosan!

hirdetes

Vigyázni kell a szellőztetéssel. A növények huzatot kapnak és megfáznak. Ugyan annyira veszélyes a szellőztetés a növényekre, mint az emberekre. Pillanatok alatt megfáznak, ha hirtelen huzat éri őket. Szellőztetés előtt vidd a növényeidet védett helyre. Nagy növény eseténél amit nem tudsz könnyen mozgatni, megoldás ha álfalat teszel elé, ami megóvja a huzattól.  

4 növénygondozási hiba – Ne hagyjuk porosodni a növényeket!

A növényeknek is szükségük van a tisztaságra, és a az úgynevezett házpor a növényekre is leszáll. Nedved ruhadarabbal töröljük át őket alaposan, de óvatosan! A kisebb növényeket nyugodtan tegyük a zuhany alá, és nem erős vízsugárral zuhanyoztassuk le őket. Ügyeljünk arra, hogy egy növény ne legyen sokáig a zuhany alatt, főleg ha már locsolás után van, nehogy túl sok vizet kapjon. Ezt a fajta növénygondozást érdemes locsolással egybekötni, ilyenkor nem feltétlen kell előtte locsolni. 

hirdetes

5 növénygondozási hiba – Fögyeljünk a növényen levő élősködőkre!

Nem szabad hagyni, hogy az élősködők átvegyék az uralmat a növényeinken. Télen elszaporodnak az atkák és a tetvek. Ezeket folyton figyelni kell, és védekezni ellenük. Sajnos ezek az élősködők a virágainkat nem csak károsítják, de teljesen a végzetüket is okozzák. Mivel a legtöbb növény kedvelő nem szereti a boltokban kapható növényvédő szereket, mert vegyszerrel vannak vegyítve inkább nem használ semmit. Ez nem jó megoldás! Összegyűjtöttük azokat a házi készítésű növényvédő szereket, amit könnyen ellehet otthon készíteni és külön féle élősködőkre tudod elkészíteni. Ezeknek a házi növényvédő szereknek az elkészítését itt olvashatod el. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mobilfal

A mobilfal egy olyan térelválaszót falrendszer, amelyet legtöbb esetben irodai épületekben és... Tovább

Kert

A kert haszon- vagy dísznövények termesztésére szolgáló, rendesen bekerített... Tovább

Tovább a lexikonra
Növények