notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 Tipp, hogy hogyan díszítsd jól a karácsonyfát!

hirdetes

5 Tipp, hogy hogyan díszítsd jól a karácsonyfát!

VZS

Ahhoz, hogy olyan szép karácsonyfád legyen, mint amiket a tv-ben, amerikai filmekben látsz, be kell tartani pár lépést, melyeket most bemutatunk neked.
 

5 Tipp, hogy hogyan díszítsd jól a karácsonyfát!

Először is mindig tartsd a fát frissen, zölden

Vágj le a fatörzs csonkjából egy darabot és azonnal helyezd vízbe. A frissen vágott fa rögtön több liter vizet képes felszívni. Fontos, hogy naponta pótold a felszívott mennyiséget, így sokkal több ideig életben tarthatod a fát. Ez azért is fontos, mert télen nagyon gyorsan kiszáradnak a fák a fűtéstől és a száraz levegőtől.Első lépés a fények felhelyezése

A karácsonyfa díszítésének lépései vannak, Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a világítást a végén teszik fel, pedig az elején kell, ezzel kell kezdeni. Ezután jöhetnek csak a szaloncukrok, majd a díszek.

Mindig dolgozz belülről kifelé

Az ágak törzs felőli részénél kezdd a világítást felaggatni, majd szépen lassan haladj kifelé. A legvégén legyenek a törzstől legtávolabbi pontokra eső égők elhelyezése.

hirdetes


Alapvető- és különleges díszek

A szaloncukor, a mézeskalácsformák és a színes gömbök tartoznak az alapvető díszek kategóriába. Ezek a díszítés pompáját adják.

A különleges díszeket, mint például az angyalok, faragott díszek, masnik, csillagok stb. vegyítsd össze az alapvető díszekkel, azaz közéjük tegyél mindig egyet-egyet belőlük.
Így minden egyes főágon lesz valami különleges.

Válassz témát a fádnak!

Karácsonykor igazán megmutathatod, hogy mennyire vagy kreatív. Ha például arany témát választasz, akkor válassz arany gyöngyfűzért, arany díszeket, arany szalagot, sárgás vagy ezüstös fényeket. A rendelkezésedre álló dekorációból válasz meg a témát.

hirdetes
Kreatív témákhoz remekül illenek a sütemények, kukorica, rafia, pattogatott kukorica, saját készítésű díszek, fajátékok.
Elegáns témába pedig a bársony vagy szatén anyagok tartoznak és a gyöngyök.

De lehet a fának saját témája is, ha például a konyhában állítod fel, akkor remekül illik majd hozzá, ha süteményekkel, szárított gyógynövényekkel vagy szárított naranccsal díszíted fel.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Kerti pad

A pad párnázatlan ülőbútor egy sorban ülő több személy számára. Egyszerű formája, a... Tovább

Húsvéti dekoráció

Húsvétra könnyedén készíthetünk házilag is dekorációkat, melyek meghozzák az ünnep... Tovább

Tovább a lexikonra