notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Rossz takarítási szokások

hirdetes

5 rossz takarítási szokás, amellyel árthatsz otthonodnak

SzSz

Melyek azok a takarítási feladatok, amelyeket sosem szabad figyelmen kívül hagynunk? Mit csinálunk rosszul a takarítás során? A következőkben erről lesz szó!

5 rossz takarítási szokás, amellyel árthatsz otthonodnak

A házimunkát általában a legtöbben nem végzik el élvezettel. Sokkal szórakoztatóbb kirándulni, a kedvenc műsorainkat nézni a tévében vagy a barátokkal összejönni. Mivel azonban az otthonunk tisztítása elengedhetetlen, jobb, ha már legalább jól csináljuk. Vannak olyan rosszul berögzült takarítási szokások, amelyek viszont többet árthatnak otthonunknak, mint gondolnánk. Emellett pedig léteznek elengedhetetlen tevékenységek is, amelyeket nem árt rendszeresen elvégeznünk. 

Lefolyótisztítás

Bár sokan azt gondolják, hogy a lefolyó tisztítását nem szükséges rendszeresen elvégezni, csupán évente egy-két alkalommal, mégis érdemes rá nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Nem csak a mosogató, hanem a zuhany vagy a kád és a WC csésze lefolyója egyaránt eltömődhet, amelytől kellemetlen szagok jelentkezhetnek otthonunkban. A csövekben keletkezett penészgombák pedig még egészségünkre nézve is ártalmasak, így érdemes lefolyótisztítót minél gyakrabban alkalmaznunk a takarítás során. 

hirdetes

A nem megfelelő tisztítószerek használata

A fa tisztításhoz például nem mindegy milyen terméket használunk. A túl erős vegyszerek eltávolíthatják a védőbevonatot, és egyes tisztítószerek felhalmozódhatnak és tönkre tehetik a felületet. Például egy savalapú tisztítószerrel, vagy a desztillált fehér ecettel a márvány munkalapokat könnyedén felkarcolhatjuk, ami pedig nem fordítható vissza. A laminált padlóra, a műanyag felületekre, az üvegre és minden különböző felületre próbáljuk megtalálni az arra való tisztítószert.  

Hagyjuk a rendetlenséget felhalmozódni

hirdetes

Mindenki hagy maga körül néha rendetlenséget, azonban sok esetben hagyjuk felhalmozódni, így pedig még nehezebb lesz utána elpakolni. Ha épp nem találod a kedvenc felsődet az egy dolog, de a rendetlenség és a szemét felhalmozódásával nem csak kupi lesz otthon, de a kosz is egyre jobban eluralkodik a lakásban. 

Nem fejezte be a tisztítási munkát

Bár a takarítás általában a helyes irányba tett lépés, a feladat be nem fejezése problémákat is okozhat. Néhány házimunkát kis lépésekben lehet elvégezni, valamit azonban jobb, ha be is fejezünk, miután elkezdtük. Például, amikor a szőnyegen folteltávolítást végzünk el, akkor az összes tisztítószert el kell távolítanunk a szőnyeg öblítésével, hogy ne hagyjon plusz foltot a szálakon. 

Ne felejtsd el a rejtett szennyeződéseket

Valószínűleg hosszú ideje nem takarítottad meg a ruhaszárítót vagy a konyhai páraelszívót. Ezek a mindennapi eszközök minden alkalommal elszívják a nedvességet, a port, a szagokat és a zsírrészecskéket. Mikor tisztítottad meg utoljára? Ezeknek az eszközöknek a tisztítása egyaránt fontos, hiszen számos egészségügyi problémát okozhatnak vagy éppen veszélyeztethetik a lakás épségét, hiszen tűzveszélyesség is válthatnak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes