notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 érv amellett, hogy neked is legyen kutyád!

hirdetes

5 ok amiért megéri kutyát tartani!

Bettina, GE.

Eláruljok, hogy mi az az 5 ok amiért mindenképpen megéri kutyát tartani minden korosztály számára!

kutyatartás

A kutya javítja az életminőségedet

Bizonyított, hogy az állatok társasága csökkenti a magányt és egyfajta társaságot biztosít az ember számára. Az állattal való kapcsolat nem hasonlítható az emberi kapcsolatokhoz. Az a feltétel nélküli szeretet és hűség, amelyet a kutyák az emberek felé adnak, egyetlen más emberi magatartáshoz sem hasonlítható. A kutyatartás ezáltal növeli a boldogság érzését és csökkenti a magányt. 

Képesek kigyógyítani a depresszióból

A depresszióban szenvedő embereken a kutyusok nagy mértékben képesek segíteni, hisz a kutyák csökkentik a félelmet, kétségbeesést, magányt és elszigeteltséget. Ennek egyik oka, hogy a kutyák nyugodtak, elfogadók és képesek őszintén szeretni. A ritkán mosolygó depressziós egyének a kutyáktól szinte azonnal elmosolyodnak, a kutyák pedig egyből ragaszkodni kezdenek hozzájuk. Egyes tudósok szerint az állatok simogatásának is különös nyugtató hatása van az emberekre…fontosnak és szükségesnek érzik tőle magukat.  

hirdetes

A kutyák fizikailag is segítik az embereket

Az évezredek során a kutyák számtalan módon segítették az embereket, gondoljunk csak a juhászkutyákra, szánhúzókra, vadászkutyákra, felderítő kutyákra vagy épp a vakvezető kutyákra.

hirdetes

A kutyák fajtától függően számos feladatra idomíthatók, rendkívül tanulékonyak, okosak és hűséges “szolgái” az embernek.
Otthonunkban is “hasznát” vehetjük, hisz jelzi az idegen vendégeket, elűzi a vakondokat, vagy épp odahozza az újságot. A kutyákat terápiás ülésekre is alkalmazzák, ahol a pszichológiai gondokkal küzdő beteg nyíltan beszélhet a kutyával, hisz a kutya nem fogja őt elutasítani. Ez a fura beszélgetés pedig segít neki hangot adni érzéseinek és megtanítani őt, hogy kifejezze magát.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes