notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek Magyarország legszebb falvai

hirdetes

Az 5 legszebb falu Magyarországon

Sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy külföldre menjenek nyaralni, de szerencsére Magyarországon is találhatók csodaszép települések. Bemutatjuk nektek most hazánk 5 legszebb falvát.

Magyarország legszebb falvai - az 5 legszebb!

Hollókő – Magyarország egyik legszebb falva

Hazánk egyetlen olyan falva, mely szerepel az UNESCO világörökség listáján. A nógrád megyei falu a 17-18. században jött létre, viszont a mai napig sikerült megőrizni a palóc, tradícionális építészet szépségeit. Hollókő máig lakott település, az ott lakók pedig hagyományörző emberek és szeretnek minden épületet rendeltetésszerűen használni mai napig. A még 20. századot megelőző falusi élet is még mindig felfedezhető itt.

 

Fertőrákos – Magyarország egyik legszebb falva

Ez a Győr-Moson-Sopron megyében található kis település történeti és művészeti emlékeivel emelkedik ki a többi közül. Az egyetlen olyan magyar község, melyet városfal vett körül, sőt, még a püspöki palota is itt volt. A Fertő-Hanság Nemzeti Park egyik legjelentősebb részét képzi ez a varázslatos kis falu.

hirdetes

 

Zebegény – Magyarország egyik legszebb falva

A Börzsöny és a vasút találkozásánál lévő kis település az egyik leghangulatosabb Duna-parti falu. A falu templomát Kós Károly és Jánszky Béla tervezte, és mai napig számos komolyzenei hangversenynek ad helyet. A festői szépségű faluban érdemes hosszabb túrákat is tervezni, hiszen varázslatosan szép vidék, a Börzsöny adta lehetőségek és a közeli Duna partja rengeteg lehetőséget nyújt a kirándulni vágyóknak.

 

Őriszentpéter – Magyarország egyik legszebb falva

Az Őrség fővárosaként is emlegetett falut először 1280-ban említették fel írások, mikor még lakói szabad határőrök voltak. A Batthiányak kezébe a 17. században került, majd a 18-19. században a szlovén többségű tótsági része volt. Az első világháború után a szlovén vezetők szerették volna Őriszentpétert is a Szlovenszka krajinába bevonni, de a trianoni szerződés szerencsére nem adta a Szerb–Horvát–Szlovén Királyságnak.

hirdetes

 

Velem – Magyarország legszebb falva

A Kőszegi hegység lábánál elterülő kis falu az ország nyugati részén található. A falu egyik leghíresebb nevezetessége a műemlék malomépület. A kétkerekes malmot először 1568-ban említik, bár egykor még négy malom működött a Szerdahelyi- patak mentén, de mind közül ez az egyetlen, ami fennmaradt.

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

A triád, azaz a komplementer hármas színpárok jelentése

A triád esetében a színkört harmadolva kaphatunk nagyon meghökkentő, mégis passzoló... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás