notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

lakberendezési stílus

hirdetes

5 különleges lakberendezési stílus

Józan Szilvia

 

Egy-egy téma köré építhetjük egy adott szoba, vagy akár az egész ház berendezését. De miért választanánk átlagos, divatos, vagy éppen tucat stílust? Az igazán egyedi ház lakberendezése, mindig valamilyen egyedi téma, ötlet megvalósítását jelenti. Válassz egy nem hétköznapi, mégis a házban lakók által kedvelt témát és készíts igazán egyedi mégis stílusos szobákat.

különleges lakberendezési sítlusok

 

Szafari lakberendezési stílus

 

Válassz egy olyan egyedi témát is, mint a forró, száraz, de állatokban nem szűkölködő Afrika. A nyaralások hangulatát idéző mini szafari, amit berendezhetsz igazán ötletes választás. Szükség lesz egy szafari autóra, és rengeteg afrikai szavannán élő állatra. Így használhatsz oroszlán, zsiráf, elefánt, zebra mintát is. Jó megoldás lehet az afrikai állatok megjelenítésére a plüssállatok használata. Nincs szükség sok növényre, hiszen az afrikai szavannák világa sem bővelkedik benne. A téma szépségét, pont az egyszerűsége adja, így nincs szükség arra, hogy zsúfolt legyen a kiválasztott szoba berendezése.

 

szafari lakberendezési stílus

 

Garázs lakberendezési stílus

 

Főleg autórajongók számára jelent egyedi lakberendezési ötletet egy szoba szinte garázzsá alakítása. A stílus lényege az autó. Mint minden garázsban a központban itt is az autó áll, így másra nincs is nagyon szükség. A garázs hangulat megidézése nem könnyű, úgy, hogy a szoba hasznos is legyen, ne csak jól mutasson. Akár tárolásra is használhatjuk így mutatva be a zsúfolt garázs stílust, de akár a másik végletbe is elmehetünk, ha van egy kis fölösleges helyünk és pusztán az autót emeljük ki. Az autónak általában egy egyedi bútort használhatunk, ami lehet ágy, kanapé, vagy másmilyen bútor.

hirdetes

 

garázs lakberendezési stílus

 

Barlang lakberendezési stílus

 

A tulajdonos minden bizonnyal a Frédi és Béni rajzfilmekből nyerte az ötletet. A barlang stílus lényege, hogy minden berendezési tárgy a kőkorszakot idézi. Nem kell annyira beleásni magunkat a témába, mint a rajzfilmben, de egy hiteles barlang stílushoz több egyedi bútorra is szükségünk van. Az olyan modern eszközök, mint a tv is maradhat a szobában, de próbáljuk meg elvenni a modern eszköz élét a kövek segítségével. Az ülőalkalmatosságokat kőmintás huzattal érdemes megcsinálni, hiszen a kényelem a stílustól függetlenül is fontos.

 

barlang lakberendezési stílus

 

Fotó lakberendezési stílus

 

Fotók, fényképek, újságkivágások, poszterek mindenhol. Ez egy igazán praktikus lakberendezési stílus. Bármilyen hiba, ami a falon található eltakarható vele. Viszont elég intenzív élményt nyújt. Egy idő után hozzá lehet szokni,és a feltett fényképek, újságcikkek szinte hiányoznak majd. Használhatunk kizárólag fekete-fehér, vagy csak színes fényképeket, de akár a kettő kombinációját. Kerülhetnek a falra konkrét cikkek a hozzájuk tartozó képekkel, de általában csak fotókat használnak az ilyen és ehhez hasonló lakberendezési stílusok követői. Mivel biztos, hogy a sok fotó lakberendezési stílus közül mindenki másmilyen képeket választ, ezért a hatás is egyedi lesz. Ebből a szempontból a legérdekesebb kombinációkat ez a lakberendezési stílus adja.

hirdetes

 

fotó lakberendezési stílus

 

Kalóz lakberendezési stílus

 

A Karib tenger kalózai után új erőre kapott a kalóz létforma. A kalóz stílus használata ugyan nem olyan egyedi ötlet, de a megvalósítása a gyakorlatban igenis az lehet. A szoba kinézete egy hajó belsejére kell, hogy hasonlítson. A berendezési tárgyak többsége így fa alapanyagú. A legfontosabb berendezési tárgyak a hordó, csónak alakú ágy. További dekorációs elemként használhatunk kardokat, vagy beszerezhetünk egy plüsspapagájt is.

 

kalóz lakberendezési stílus

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Tovább a lexikonra
Stílusok