5 fontos kérdés, amit tegyünk fel az albérlet tulajdonosának

hirdetes

5 kérdés, amit kérdezz meg, mielőtt aláírod a bérleti szerződést

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy albérlet nagyszerű módja lehet annak, hogy spóroljunk a lakásvásárláson. Úgy persze még jobb, ha valakivel megosztjuk a háztartást, hiszen így még olcsóbb. Fontos azonban, hogy a bérleti szerződés aláírása előtt feltegyük a helyes kérdéseket. A házak bérbeadása gyakran költséges buktatókat is rejthet magában. Kerüljük el a csapdákat, és mielőtt döntünk ezt az 5 kérdést mindenképp tegyük fel a tulajdonosnak. 

Albérlet kérdések

1.    Elolvashatom-e a szerződés részleteit, mielőtt aláírnám? 


Ha úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kivenni az albérletet és alaposan átnéztük minden szegletét, akkor a szerződést se felejtsük el alaposan átnézni. Ez nagyon fontos, hiszen minden apróbetűs rész tartogathat magában meglepő feltételeket. Győződjünk meg róla, hogy minden feltétel ésszerű, így kérjünk egy-két napot a szerződés átolvasására, hogy biztosak lehessünk, nem akarnak átverni minket. 

 

 

2.    Ez az átlag albérlet ár a környéken? 


Ez egy olyan kérdés, amit mindenképp kérdezz meg, mielőtt az ingatlant kibérelnéd. Ha gyanakodsz, hogy esetleg túl magas a bérletidíj vagy rejtett költségek lehetnek az albérlet körül, akkor érdeklődj a tulajdonosnál. Menj biztosra és kérdezz rá mindenre alaposan. Például nem minden kiadó lakás Budapesten egyforma átlagárral rendelkezik, és lehet, hogy a környék több ingatlanja is igen eltérő áron szerepel az ingatlanhirdetésekben. 

hirdetes

 

 

3.     Lehet-e hivatalos bérleti szerződést kötni?


Ha a bérbeadó megpróbálja a megfelelő bérleti szerződés nélkül kiadni az ingatlant, akkor ezt feltétlenül kérdezzük meg. Fontos, hogy a megállapodás minden részletét dokumentáljuk, mindkét fél aláírja, és minden fontos kérdésre választ kapjunk. A két legfontosabb kérdés ezzel kapcsolatban a bérletidíj és a jogi kötelezettségek. 

 

 

hirdetes

4.    Milyen a környék? 


Győződjünk meg róla, hogy az ingatlan környékét alaposan ismerje a tulajdonos. Ez azért fontos, hogy ne ütközzünk kellemetlen szomszédokba, zajos környékbe. Ha a tulajdonos nem élt az ingatlanban soha és nem tud a kérdésünkre választ adni, akkor érdemes az interneten utánanézni kicsit a környéknek. Nézzük meg milyen vállalkozások, boltok, szórakozóegységek vannak környéken. 

 

 

5.     Ha probléma adódna az ingatlannal, értesíthetem Önt? 


Ha probléma merülne fel az ingatlannal kapcsolatban, esetleg valami elromlik, akkor jó tudunk, hogy a tulajdonos segít-e nekünk bármilyen problémában. Az albérlőknek a lakás állapotán nem érdekük javítani, hiszen nem a saját tulajdonuk. Ebben az esetben a tulajdonossal érdemes egyeztetni, melyek azok a problémák, javítanivalók, amelyeknél segítséget, javítást kérhetünk az ingatlanra. Ezeket is érdemes összeszedni és a szerződésben dokumentálni, hogy minden félreértést elkerülhessünk. 

 

A meglepetések elkerülése végett ezeket a kérdéseket mindenképp tegyük fel a szerződés aláírása előtt. Amennyiben albérletet keresünk az Otthonajánló.hu weboldalra erre tökéletes választás lesz, hiszen rengeteg feltétel megadásával kereshetjük meg akár álmaink kiadó lakását Budapest területén.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Lakásbemutatók

Lakberendezési szakszótár

High tech lakberendezési stílus

A „high-tech” egy építészeti stílus. Olyan acél és üveg épületeket... Tovább

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 212

Átlagos értékelés: 5.0