notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 háztartási gép, amely megkönnyíti az életed

hirdetes

5 háztartási gép, amely megkönnyíti az életed

Puskás Rékka

A háztartás vezetése egyáltalán nem olyan egyszerű, főleg, ha az ember mellette 8 órában dolgozik is. Persze nekünk már nem kell a patakhoz járni és kövekhez csapkodni a ruhákat ahhoz, hogy kimossuk, mivel a gépesítés rengeteget segít, de még így is fárasztó esténként hazaérve takarítani, teregetni, vagy épp vasalni. Mutatok öt háztartási gépet, mely nem luxuscikk, azonban nagyban megkönnyítheti a mindennapokat!

Háztartási eszközök, melyek megkönnyítik a mindennapokat

Mosogatógép

Egyre több háztartásban van ma már mosogatógép, mondhatni, minden másodikban. Ez nem csak azért jó, mert megkímél a mosogatás fáradalmaitól, egyáltalán nem a lustaság az ilyen gépek beszerzésének motiválója. Egyfelől, sokkal gazdaságosabb minden szennyes edényt egyszerre belepakolni, majd elindítani, hogy utána már csak elpakolni kelljen egyenesen a gébből. Ha ugyanezeket az edényeket egyesével mosogatod el, ráadásul folyó víz mellett, akkor sokkal többet pazarolsz, ami nem csak a vízszámlán mutatkozik meg, de különösebben nem környezettudatos sem. Ráadásul, ami időt erre ráfordíthatsz, azt hasznosabban is töltheted, lehetsz a családoddal, vagy épp fordíthatsz magadra egy kis időt.

Szárítógép

A szárítógép használata is egyre szélesebb körökben terjed el, azonban még így is a legtöbb háztartásban teregetnek. Persze, egyfelől luxusberuházásnak tűnik, sok család nem engedhet meg magának ekkora kiadást, akkor sem, ha egyszeri kiadás, főleg, ha a teregetés által ugyanúgy megszáradnak a ruhák. Azonban, ha van egy szárítógéped, akkor nem csak a teregetésnek inthetsz búcsút, de a ruhák, és különösképpen a törölközők, ágyneműk sokkal puhábbak lesznek, mintha a levegőn száradnának.

hirdetes

Kondigép

Egy kondigép vásárlás sem feltétlenül életbevágóan fontos, ugyanakkor ez egy olyan gép, amit mindenki tud használni. A rendszeres testmozgás nagyon fontos, nem csak abban az esetben, ha valaki izmokat szeretne építeni, hanem az általános megőrzés érdekében is. Eljárni egy edzőterembe – ehhez időre és pénzre is szükség van, hiszen az utazás, az ott töltött idő, mind-mind felemésztik ezt a kettőt. Azonban, ha van otthon egy kondigéped, akkor akkor edzel, amikor időd engedi, nem szükséges hozzá kimozdulni, és utána a saját fürdőszobádban tudsz lezuhanyozni. Ráadásul ez egy egyszeri beruházás, nem kell minden hónapban új bérletet venni, és a veled egy háztartásban lévők is tudják használni. 

Robotporszívó

Rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg azzal is, ha nem manuálisan porszívózol, akkurátusan végigmenve a lakás minden pontján és zeg-zugán, hanem vásárolsz egy robotporszívót. Ez a kis, tányéralakú eszköz magától végigmegy a lakás minden részén, eltüntetve a port, kutyaszőrt, neked csak arra kell figyelni, hogy amikor jelez, akkor dugd fel tölteni. Figyeld meg, mennyivel boldogabb leszel, ha lekerül a válladról a porszívózás terhe! Nem szükséges többé a zsinórral bajlódni, hogy meddig ér el, sem a különböző porszívófejekkel, hogy az egyes felületekre melyik a legideálisabb.

hirdetes

Gőzölő

A vasalás egy olyan tevékenység, mely alapvetően két módon hat az emberre. Vannak, akiket megnyugtat, akik szeretik csinálni (ahogyan vannak emberek, amik szeretnek takarítani is, mert ez megnyugvással, elégedettséggel tölti el a lelküket), és vannak, akik ki nem állhatják. Nem elég leszedegetni a fregoliról a megszáradt ruhákat, utána még ki is kell őket vasalni. Ha beszerzel otthonra egy elektromos gőzölőt, akkor több órányi vasalástól kíméled meg magadat. AZ sem baj, ha kissé gyűrödten teszed el a ruhákat. Amikor fel szeretnéd venni, előveszed, átgőzölöd néhány pillanat alatt, és sehol egy ránc!

kondigép vásárlás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Travertin

A travertin meleg és változatos színárnyalatú, sokféle megmunkálhatósággal rendelkező... Tovább

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Kiegészítők Konyha