notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 egyszerű tipp, amivel a kis szobák nagyobbnak látszódhatnak

hirdetes

5 egyszerű tipp, amivel a kis szobák nagyobbnak látszódhatnak

Kucsma Vivien, GE.

Egy szoba kis alapterülete nem akadályozhat abban, hogy díszítsd, dekoráld, különösen, ha ettől a szoba összképe nagyobbnak tűnik, mint amekkora. Az alábbi tanácsok segítségével szebbnek és nagyobbnak tűnhet majd a szobád. 

Kis szoba

Szőnyeg kis szobákba

Fektess le több kisebb, vagy egy nagy, faltól-falig érő szőnyeget a szobában. Ez azt a hatást kelti majd, hogy a szoba valójában nem is olyan kicsi! Világosabb árnyalatú szőnyegeket válassz, az optikailag nagyobbnak mutatja a helységet. 

A legtöbb szoba, amely a tetőtérben helyezkedik el, a tető miatt ferde falakkal rendelkezik. A ferde falak miatt igen kicsinek, fojtogatónak tűnhet a tetőtéri szoba, de erre is van megoldás!

A mennyezetet és a ferde falat fesd azonos színűre, a többi falon pedig használj sötétebb, melegebb árnyalatokat!
A tetőtéren található szobáknak általában a mennyezetük is alacsony, tehát célszerű ezekben a helyiségekben alacsony bútorokat elhelyezni, például alacsony ágy és ülőgarnitúra. Így a tér nagyobbnak, hívogatóbbnak tűnik, nem töltik ki a nagy bútorok az egész szobát. 

hirdetes

Helyezz el a kisebb helyiségekben nagyméretű tükröket! A nagy tükrök optikailag szélesítik a teret. Jó ötlet, ha a nagyobb bútordarabok oldalára vagy üres falfelületekre nagy tükröt szerelünk fel.

A túl sok bútor miatt még a legnagyobb szobák is túlságosan berendezettnek látszódhatnak, a kis szobák pedig különösen zsúfoltnak tűnhetnek. A szobákat nyugodtan dekoráld, díszítsd, de amelyik bútort keveset használod, azt távolítsd el, csak azt hagyd meg amelyeket gyakran használsz! Arra azonban ügyelj, hogy ne dekoráld túl a szobát, mert a sok apró dísztárgy is kicsinek fogja feltüntetni a teret. Ne essünk túlzásba a díszpárnákkal sem! Lehet, hogy mutatósak, de a kis szobát csak még kisebbnek tüntetik fel. 

hirdetes

Olyan függönyt használj, ami nem túl sötét színű, és vékony, könnyű anyagból készült, ezek több fényt engednek be a szobába, ezáltal nem tűnik kicsinek és sötétnek a szoba. Célszerű földig érő függönyt választani, mert egyrészt az ablakot is nagyobbnak tünteti fel, másrészt a szoba nagyobb belmagasságúnak fog tűnni. A sötétítő függöny esetében is vegyük figyelembe ezeket a szempontokat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Felújítás

A felújítás vagy renováció a létező építmények, régi bútorok, tárgyak megjavításának... Tovább

Tovább a lexikonra
Kis lakás