notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A felelősségteljes kutyatartás és problémák kezelése

hirdetes

30 probléma, amit csak a kutyatulajdonosok értenek

Király Réka

A problémát nem kell szó szerint venni, hiszen egy igazi kutyás tisztában van azzal, mekkora felelőséggel jár egy házi kedvenc. Tisztában van azzal, hogy lehet, hogy a kutya felkelti korán, esőben is sétálni kell, és még sorolhatnám. Cikkünkben összegyűjtöttünk 30 olyan problémát, ami minden kutyás életében jelen van – ám ez nem jelenti azt, hogy tönkre tudná tenni bármelyik napunk is. Hiszen bár korán kelünk és nyálas minden, az öröm, amit hazaérkezéskor kapunk felbecsülhetetlen!

Felelősségteljes kutya tartás
1. Séta, kora reggel, hideg időben. Minden kutyás tisztában van azzal, hogy ha esik, ha fúj, sétálni akkor is menni kell. Persze rossz időben biztos, hogy minden egyes tűzcsapot, fát és bokrot megszaglászik a kutyus – ami alatt persze mi vacogó foggal állsz és várod, hogy minél előbb mehess vissza a jó meleg szobába.
 
2. Az ápolás és az orvosi költségek. Az állatorvosok nagyon jól tudják, hogy kedvencünkért szinte bármennyit fizetünk – így ezt szépen meg is kérik. Így egy kutyás nem lehet fukar, nem spórolhat ezeken a dolgokon.
 
3. Hétvégi reggeleken, amikor aludni szeretnél, ő más programot akar. Például „Kelj fel, álomszuszék, ideje pisilni menni, aztán pedig játszani!”.
 
4. Nyáladzik a kanapén, ahová le szeretnél ülni. Ja, nem, mégsem szeretnél leülni. 
 
5. Összeszőrözi az egész házat. És a kocsit. És persze mondanom sem kell, hogy neki mindegy, hogy fekete vagy fehér, ugyanúgy szőrös lesz a ruha is.
 
6. Lopott kaja. Mindegy, hogy az asztalon van, vagy a kezedben, akkor is kapni fog belőle. Szeretnél egy szendvicset? Ő is!
 
7. Az a pillanat, amikor úgy döntesz, nem viszel táskát a kutyasétáltatáshoz. Megteheted, de akkor te is tudod, hogy haza kell szaladnod egy zacskóért… Így inkább soha ne hagyd otthon a táskát!
 
8. Képes vagy kimenni az esőbe. Ha menni kell, akkor menni kell…
 
9. És eső után természetesen következik az ázott kutyaszag. És a tappancs nyomok a frissen felmosott padlón. És víz és szőr mindenhol.
 
10. Azok a szomorú szemek, amikor elmegyünk. Persze nekünk menni kell, de ő nem akarja. Mi sem mennénk, de muszáj.

Felelősségteljes kutya tartás

11. Alfa-hím, amikor csengetnek. Persze te csak egy finom pizzát szeretnél enni, de elnézést kell kérned a futártól és azt bizonygatni neki, hogy a kutyád nem egy véreb…
 
12. Pontosan meg kell tervezni mindent. „Haza kell érnem időben a kutya miatt. Mikor induljunk a moziba? Mikor érünk haza? Kapjon előtte enni?” 
 
13. Árnyék. Ha van egy kutyád, biztos, hogy van még egy „árnyékod” is, aki folyamatosan a nyomodban van. Még a vécén is.
 
14. Az ő döntése, ha a lakástól 5 háztömbnyire leül. Ha ennyi elég volt, akkor haza kell menni. Ha jó idő van, kellemes a levegő vagy egy ismerőssel találkozol is.
 
15. Kaki az utca kellős közepén. Persze, hol máshol? És mikor, ha nem a legnagyobb forgalomban…?
 
16. A kölyökkutyáknak jó ízlése van. Főleg lábbelik terén. Mindegy, hogy férfi vagy női, téli vagy nyári, ők mindegyiket szeretik!
 
17. Páratlan zokni. Nincs meg a párja? Ne is keresd! Az ágy alatt lesz vagy a kosarában eldugva!
 
18. Mindig le kell hajtani a vécé ülőkét. Ha nő vagy, ez duplán idegesítő lehet – le kell hajtani a férfiak után, sőt, még a kutya elől is. Ha nem teszed, ez lesz az ivóvize.
 
19. Amikor magát nyalogatja. Egész nap otthon vagytok, mégis az utcán kell „tisztálkodnia”. Kínos, de úgyis mindig meg fog történni.
 
20. Kusza pórázok. Ez nagyon romantikus a filmekben, ahol két kutyapóráz összegabalyodásából egy randi lesz, a való életben azonban csak akkor történik ilyen, amikor sietsz és összetalálkozol egy kedves, öreg nénivel, aki beszélgetni szeretne veled.

Felelősségteljes kutya tartás

21. Kabát felvevése. Egy kis gyerekre sem egyszerű feladni egy kabátot, de egy kiskutyára talán még nehezebb! Télen, havazásban azonban muszáj…
 
22. Kövér vagy sovány? Az állatorvos szerint kicsit túlsúlyos a kutya? Hát, őt biztosan nem zavarja…
 
23. Az új rágóka elutasítása. Kinek kell egy új rágócsont, ha ott van a régi, ami már koszos, mocskos és agyonra rágott? Naná, hogy senkinek!
 
24. Mi van a szádban? Örök kérdés, akár a lakásban, akár az utcán vagytok. Amíg figyeled, csak a füvet szagolgatja, de amint egy pillanatra elnézel, máris a szájában van egy koszos zsebkendő, fagyis pálcika vagy egy csikk.
 
25. Fészkelődnél az ágyban, mert nem tudsz aludni? Felejtsd el! Ő már lefeküdt, megtalálta a legkényelmesebb helyet a takarón, biztos, hogy nem fog arrébb menni!
 
26. A felismerés, amikor hozzá beszélsz az utcán. Ha sokat vagy otthon, vagy vele, akkor előbb utóbb elkezdesz hozzá beszélni. Ez eleinte nagyon cuki lehet, viszont az utca embere inkább furcsán fog rád nézni…
 
27. Alacsony asztalkák, hosszú farok. Itt nem az a kérdés, hogy a pohár félig tele van vagy üres – biztos, hogy üres. Az alacsony asztal ellensége ugyanis a hosszú farok.
 
28. Turmixolnál, de nem tudsz. Egy panellakásban a turmixgépet – és egyéb hangos szerkezeteket nem igazán kedvelik a szomszédok – pláne ha kedvenced hangos ugatással kíséri a folyamatot, mivel fél tőle.
 
29. Szorongás, amikor egy másik kutya közeledik. „Vajon jól fog viselkedni? Csak szaglásznak vagy egymásnak ugranak? A nagy kutya meg fogja támadni az én kicsikémet?”
 
30. Az internet rögeszméje a macskák. Miért nem lehet elismerni, hogy a kutyák éppen ugyan annyira – ha nem jobban – aranyosak!?
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás