notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egy spirituális hely alapvetően egy istentiszteleti hely, mégis rengeteg olyan építmény létezik, amely nemcsak lelki felüdülést nyújt, de gyönyörűségével bárkit elkápráztat. Vallási építmények

hirdetes

3 szemet gyönyörködtető vallási építmény

Király Réka

Egy spirituális hely alapvetően egy istentiszteleti hely, mégis rengeteg olyan építmény létezik, amely nemcsak lelki felüdülést nyújt, de gyönyörűségével bárkit elkápráztat. Íme, a 3 legcsodálatosabb vallási építmény:

Egy spirituális hely alapvetően egy istentiszteleti hely, mégis rengeteg olyan építmény létezik, amely nemcsak lelki felüdülést nyújt, de gyönyörűségével bárkit elkápráztat.

Force Academy Cadet kápolna, Colorado Springs, Amerikai Egyesült Államok


Ez a kiemelkedő épület nemcsak szépsége miatt, hanem magassága miatt is vonzza a tekinteteket - közel 45 méter magasra emelkedik. Külsője modern stílusú, ami nem is csoda, hiszen csak 51 évvel ezelőtt építették, tehát még elég új kápolnának számít. Az épületet Walter Netsch, világhírű amerikai építész tervezte és építtette.

 

Vallási épületek


Bár Netsch 2008-ban elhunyt, kétségkívül ez a leghíresebb munkája. Az épület 17 alumínium szerkezetű, üveg és acél tornyokból áll. A design harci repülőgépeket szimbolizál, melyek az ég felé száguldanak.

 

Vallási épületek


A belső tér színes, és kellemes, az ólomkeretekbe öntött színes üvegek egy energikus és vibráló hangulatot hoznak létre. És amit még érdemes megemlíteni: ez a kápolna egyaránt helyet ad a protestánsoknak, katolikusoknak, buddhistáknak, és a zsidóknak is.

hirdetes

 

Vallási épületek


Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek


Ez az épület hatalmas. Ez a monumentális hely összesen 41.000 hívőnek ad helyet az imádkozáshoz. A Sheikh Zayed Grand 1000 oszloppal, 82 kupolával és 24 arany csillárral büszkélkedhet. És mindezek mellet, a fő imádsághoz egy több, mint 5600 négyzetméter területű, kézi csomózású szőnyeg ad helyet.

 

Vallási épületek


Ez a mecset gyönyörűen ábrázolja az ottani stílust és ízlésvilágot. Az épület minden apró részlete fényűző és pazar. A belső tér tele van bonyolult, ám annál kifinomultabb mintákkal és dekorációkkal.

 

Vallási épületek

 

Vallási épületek


All Saints-kápolna, Martinho Campos, Brazília


Az All Saints kápolna az egyik legújabb spirituális épület, ugyanis csak 2010-ben építtették. Az egyszerű, ám annál szemet gyönyörködtetőbb látvány a brazil építész, Gustavo Penna munkáját dicséri.

hirdetes

 

Vallási épületek


Kívülről kicsit ridegnek tűnik a sok kő és üveg miatt, a belső design azonban ellensúlyozza ezt: belül a fa melegsége hívogató, barátságos, felemelő és energizáló is egyben.

 

Vallási épületek


Nappal a napfény tölti be a teret, míg este gyertyákkal világítják meg a helyiséget. A biztonság érzetét kelti, hogy üvegen keresztül látható a természet. A kápolna előtt található még egy keresztelő kút is, amely funkciója mellett remekül kiegészíti a kápolna dizájnját is.

 

Vallási épületek

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Babamasszázs

A babamasszázs és annak pozitív hatásai A masszázs segítségével szavak nélkül, csupán... Tovább

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet