notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elkezdődik a legnagyobb otthonteremtési program 2021-ben!

hirdetes

2021 januárjától kezdetét veszi a legnagyobb otthonteremtési program

Bettina
otthonteremtési program 2021

A 2021-től életbelépő otthonfelújítási programban azok vehetnek rész akiknek minimum egy 25 éves kor alatti gyermeke van. Ennek feltétele az, hogy a család a saját tulajdonban levő otthonában nevelje a gyerekét. Egy esetben nincs életkori határ, mondta Novák Katalin: ha a gyermeke súlyos beteg, folyamatos gondozásra szorul, ha jogosult a gyermek otthongondozási díjra (gyod).  Legfeljebb 3 millió forintig vállalja az állam a felújítás költségét, tehát 6 millió forint értékű felújítás esetében 3 millió forintot térít vissza az állam. 

A kormány maximalizálni fogja a közjegyzői díjakat ingatlanvásárlás esetén.  Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumában a család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyilatkozott így: a cél az, hogy a közjegyzők ne tudjanak akármilyen magas összeget elkérni, ha valaki hitelt vesz fel ingatlanvásárlás céljából. A módosítás után ezzel több tízezer forintot fognak tudni megspórolni családok.

hirdetes

A miniszter gondolatai. Januártól 5%-ra csökken a lakásáfa és a családi otthonteremtés kedvezménnyel (csok) esetében ez az összeg is vissza igényelhető fog lenni. Mennyit jelent ez számokkal bemutat? Egy 50 000 000 Ft értékű ingatlan vásárlása esetében 15 000 000 forint megspórolt összeget jelent. 

hirdetes

Eddigi nyilatkozatok szerint január elsejével elindulhat gyakorlatban is az ország legnagyobb otthonteremtési programja. Novák Katalin azt is megerősítette, hogy január elsejétől az új értékesítésű ingatlanok áfája is 27%-ról 5%-ra fog csökken. Abban az esetben ha valaki a csok-ot veszi igénybe annak az áfa 0% lesz. Ennek a módja egy utólagos áfa visszaigénylés lesz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Tovább a lexikonra