notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

2020 év színe ez az éjkék szín a lakberendezésben

hirdetes

Itt van 2020 év lakberendezési színe!

VZs

Mint minden évben, most is megválasztották az "Év színét" a lakberendezésben. Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, fontos szempont volt a döntés folyamatában, hogy nyugalmat, kiegyensúlyozottságot sugározzon, mégis modern legyen az árnyalat. Így esett a választás erre a gyönyörű éjkék színre!

2020 év színe az éjkék szín a lakberendezésben

A Sherwin-Williams nevű, nagy múltra visszatekintő festékgyár szerint a Naval SW 6244 lesz 2020 év lakberendezési színe. Ez egy gyönyörű éjkék, sötét tengerkék árnyalat, ami meghatározza majd a jövő év lakberendezési trendjeit, kiállításait, bemutatóit.

Az „Év színének” megválasztásában nagyon fontos, hogy milyen hatása van a színnek, hiszen otthonunkban az egész napos munka után szeretnénk megpihenni, ellazulni, így például egy erőteljes piros nem a legjobb választás. Az elmúlt években is törekedtek a szakértők olyan színt választani, ami kifejezetten nyugtató hatással bír az emberekre. Így történt ez most is, 2020 évre is egy kellemes hatású, modern éjkéket szavaztak meg, amely egyébként ugyanúgy alkalmazható a konyhában vagy az előszobában is, mint a nappaliban, de akár a hálószobában is megállja a helyét.

hirdetes

2020 év színéhez illő kiegészítők!

Nagyon jól illik ehhez a trendi kék színhez a fehér vagy krémszínű bútorzat, a világos vagy réz kiegészítők, amiket bátran alkalmazhatsz, hiszen kell egy kis ellensúlyozás a lakberendezésben a sötétebb színekhez. Így a világossal kiegészülve éri el a megfelelő hatását ez a gyönyörű kék árnyalat.

Ha legénylakásról van szó, akkor a közép- vagy sötétbarna bútor is jó választás, igazi eleganciát sugároznak majd vegyítve ezzel a kékkel.

hirdetes

Mi nem illik 2020 év színéhez?

- A sötétebb árnyalatokat inkább felejtsd is el. Nagyon nehéz ehhez a már alapból sötét színhez egy olyat választani, ami kihangsúlyozza ennek a kéknek a szépségét és hangulatát.

- Kéket-kékkel soha! Túl egyhangú és unalmas lenne.

- Élénk színeket, mint a pirosat, rózsaszínt, lilát, zöldet még a gondolatainkból is űzzük el, ezekkel nem csak otthonunk hangulatát tesszük tönkre, de még ennek a kellemes színnek is az erejét.

Ha mindig is szemeztél a kék festékekkel, akkor most nyugodtan vágj bele, hiszen ezzel nem csak eleganciát, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot adsz otthonodnak, hanem még trendivé is teszed!

Fotók: Shutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Festés Lakberendezési trendek