notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

augusztus 20.-ai tűzijáték

hirdetes

2013. augusztus 20.-ai tűzijáték – Tv vagy élőben érdemes nézni?

Józan Szilvia

 

Minden évben, így 2013. augusztus 20.-án is a Budapesti tűzijáték az ünnepnap záró programja. Egész napra országszerte rengeteg program közül választhatunk, de az esti tűzijátékot nem érdemes kihagyni. Több vidéki városban is rendeznek tűzijátékot, de a Budapesti mind közül a leglátványosabb. De honnan érdemes nézni? Tv-ből, vagy esetleg élőben nézzük? Összegyűjtöttük az előnyöket és a hátrányokat.

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

Augusztus 20.-ai tűzijáték tv-ből

 

A tv-s tűzijáték közvetítésnek jóformán csak egyetlen hátránya van. Nem nyújtja azt az élményt és izgalmat, amit egy élőben megnézett tűzijáték jelent. De ezen kívül számos előnyt jelent a tv-ből nézni. Először is nincs tömeg, nincs zsúfoltság és az ebből eredő balesetek és időjárási viszontagságok sem jelentenek ránk veszélyt. Így elmondható, hogy biztonságos. Nem kell időben elfoglalni a jó helyet, akár kezdés előtt egy perces is leülhetünk. Megállítható élő adás esetén bármikor szünetet tarthatunk. Minden szükséges eszköz karnyújtásnyira lehet tőlünk, pl.: étel, ital. Kényelembe helyezhetjük magunkat. És ha esetleg mégsem nyerné el a tetszésünket, bármikor elkapcsolhatunk. Ha van olyan túl fiatal, túl idős, vagy egyéb okból a tűzijátékra nem vihető családtag, akkor együtt nézhetjük vele otthonról. A tv-ben úgy van összeállítva a tűzijáték, hogy mindig lássuk a legszebb részeket. Egy igényes műsor keretében zenei kísérettel nézhetjük végig a tűzijátékot.

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

Augusztus 20.-ai tűzijáték élőben

hirdetes

 

A tv-s tűzijátékkal szinte mindenben fordított arányban áll. Így legnagyobb előnye, az élmény amit adhat. Elég intenzív képi és főleg hanghatások kíséretében történik a rakéták fellövése. Távolról sem olyan nyugodt, és klasszikus zenére váltakozó képek sokasága, mint a tv-ben látszik. Sajnos több hátrányáról is be kell számoljunk. Az időjárási viszontagságok, tömeg, zsúfoltság, balesetveszély mindig benne van a pakliban. A biztonsági intézkedéseket szigorították, és reméljük, hogy több olyan tömegpánik nem fordul elő. Bár az étel és italkínálat elég drága, simán vihetünk magunkkal otthonról, így nem kell ilyenre költeni. Több árustól is vehetünk világító tárgyakat, amik a hangulatot fokozzák. A tömeg ellenére pozitív élményt jelenthet főleg az egyedül élőknek a társaság és a közösségi élmény. Egy tömeg jó hangulata rád is könnyen átterjed és így sokkal jobban szórakozol majd, mint otthon egyedül. Akik Budapesten élnek könnyebben eljuthatnak olyan helyre ahonnan látható a tűzijáték, de a vidékről érkezőknek plusz költséget jelent az utazás.

hirdetes

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

Augusztus 20.-ai tűzijáték egyszerre kétféleképpen

 

Aki nem tud dönteni, vagy csak egyszerűen érdekli, hogy milyen ugyanazt látni két ennyire eltérő módon, az megnézheti egyszerre kétféleképpen is. Ez abból áll, hogy a tűzijátékot megnézzük élőben augusztus 20.-án és miután hazaértünk, vagy másnap megnézzük felvételről is. Megnézhetjük online, vagy felvehetjük a médiaboxra is. Így a jövőre vonatkozóan biztos jó döntést hozhatunk.

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

Augusztus 20.-ai tűzijáték

 

Mindenki döntse el maga, hogy megéri-e ezért az élményért részt venni a tűzijátékon, vagy csak megnézni a tv-ből. Én úgy gondolom, hogy legalább életében egyszer mindenki nézze meg az augusztus 20.-ai tűzijátékot élőben. Ha pedig már mindkét módon láttuk, akkor az előnyeiket és hátrányaikat összehasonlítva sokkal könnyebb dönteni.

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

augusztus 20.-ai tűzijáték

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Tovább a lexikonra