notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lassan itt van augusztus 20-a, ezért készítettem Nektek egy kis összeállítást, milyen programokon, rendezvényeken vehettek részt! 2013. augusztus 20-ai programok Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc, Eger, Balaton, Bogács, Hortobágy, Hollókő

hirdetes

2013. augusztus 20-ai programajánló

Lassan itt van augusztus 20-a, ezért készítettem Nektek egy kis összeállítást, milyen programokon, rendezvényeken vehettek részt! Íme, programajánlónk:

Lassan itt van augusztus 20-a, ezért készítettem Nektek egy kis összeállítást, milyen programokon, rendezvényeken vehettek részt! 2013. augusztus 20-ai programok Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc, Eger, Balaton, Bogács, Hortobágy, Hollókő

 

 

2013. augusztus 20-ai programok - Balatonfüredi Borhetek, Balatonfüred


A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek.
A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike.
A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platán fákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait. A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a kihagyhatatlan muskotályt ízlelhetik meg.
Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma – a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van.


2013. augusztus 20-ai programok - XV. Bogácsi Fürdőfesztivál, Bogács


Idén ismételten megrendezik a Fürdőfesztivált Bogácson.
Izgalmas programokkal, koncertekkel, fürdő szépe választással várják a látogatókat.
2013. augusztus 19. 21:00 Ingyenes élő koncert és ünnepi tűzijáték a Rendezvényparkban
2013. augusztus 20. 9:00 Öregfiúk Országos Lábtenisz Bajnokságának Vándorkupája a Bogácsi Termálfürdőben.
2013. augusztus 20-ai programok – Szent István-nap, Ópusztaszer
Több mint három évtizedes múltra visszatekintő rendezvénye az Emlékparknak. Egész nap kulturális és folklór programok, vásárosok várják a látogatókat.
Államalapító szent királyunk ünnepén Csongrád Megye Önkormányzata és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark nagyszabású rendezvénnyel várja az ünnepelni, kikapcsolódni, pihenni vágyókat.
Egész nap, több helyszínen zajló programok biztosítják a tartalmas időtöltést, népszerű előadóművészek szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat, lesz kirakodóvásár, népzene, néptánc, bábelőadások, játszóház.


2013. augusztus 20-ai programok – Debreceni Virágkarnevál, Debrecen


Debrecen virágba borul. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve. Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye.
A város legnagyobb és az ország egyik leghíresebb rendezvénye, hagyományosan több százezer látogatóval. Öt napon át, szórakoztató, könnyedebb műfajok jelennek meg a Kossuth téren. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül fontos az is, hogy az adott műfajban értéket közvetítsen.
Európa egyetlen karneválján sem mutatnak be ekkora virágkompozíciókat. Az - újkori történelmét tekintve - immár negyvenéves múltra visszatekintő rendezvény augusztus 20-hoz, Szent István napjához és az új kenyér ünnepéhez kötődik.


2013. augusztus 20-ai programok – Almádi borfesztivál, Balatonalmádi


Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között.
Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között. 17 napon át tart a vigadalom: estéről estére blues, rock, sanzon- és cigányzene gondoskodik a jó hangulatról, láthatunk versenytáncosokat és folklór-műsort. A kicsiket gyerekműsor várja, s kipróbálhatják a népi mesterségeket is. A fesztivál nem ér véget az augusztus 20-i ünnepi műsorral és tűzijátékkal, hanem még három szép nyári estét tartogat.

hirdetes


2013. augusztus 20-ai programok – Mesterségek Ünnepe, Budapest


A Mesterségek Ünnepét 2013-ban immáron 27. alkalommal rendezik meg a Budai Várban. Ezen a hagyományos kulturális eseményen minden évben a hagyományőrző népművészet legjelesebb képviselői mutatkoznak be a népes közönség előtt.
Négy varázslatos nap a Budai Várban – kavargó forgatag, a népművészet kitűnő mesterei, színpadi programok, népi játékok, gasztronómiai csábítások. Ez csak egy szelete mindannak, amelyet évről évre augusztus 20-a körül kínál a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szervezésében az év várva várt nyári családi fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. Kicsik és nagyok boldog mosollyal ismerkednek kultúránk kincseivel ilyenkor, és a szép emlékek, a hazavitt vásárfiák a következő alkalomig őrzik ezt az önfeledt pillanatot. Idén immár 27. alkalommal népesül be a Budai Vár, augusztus 17-e és augusztus 20-a között, hogy a közel 800 résztvevő mester portékáival elkápráztassa a látogatókat.


2013. augusztus 20-ai programok – Hortobágyi Hídivásár, Hortobágy


Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án.
Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítenek ki.


2013. augusztus 20-ai programok - Szent István napi várjáték, Hollókő


Aki szeretne visszacsöppenni a keresztes háborúk idejébe, a lovagok korába vagy egy középkori vár életébe, azokat várjuk ezeken a napokon.
Aki szeretne visszacsöppenni a keresztes háborúk idejébe, a lovagok korába vagy egy középkori vár életébe, azokat várjuk ezeken a napokon. A vitézek és apródok között a középkori várban eltölteni egy napot nagyszerű élmény. Főleg azoknak, akik maguk és részt kívánnak venni az itt történő eseményekben: fegyverekkel gyakorolni, vívni, középkori dudazenét, hősi énekeket hallgatni, megismerni a magyar hősök életét, csatáikat és hitük erejét.
A párbajokban és vitézi küzdelmekben gyönyörködni kívánók, vagy vásárfiát keresők, esetleg éhségüket és szomjúságukat csillapítani akarók mind megtalálják itt, amit keresnek. Sőt, akik még ennél többet is szeretnének, azok a vár védelmében és a támadók legyőzésében is jeleskedhetnek az ostromjátékok során...


2013. augusztus 20-ai programok - II. Hévízi Borünnep, Hévíz


A fürdővárosban nem csak a boroké lesz a főszerep, gasztronómiai- és kézműves vásárral valamint koncertekkel várják a vendégeket.
Programok:
2013. augusztus 16-20.
Hévíz Festetics tér, Deák tér
Nyitva minden nap 16 órától
Augusztus 16. péntek
17:30 II. Hévízi Borünnep borversenyének eredményhirdetése
18:00 Vivat Bacchus Énekegyüttes
19:00 Dr. Cey-Bert Róbert Gyula: Bor és a Hun-Magyar Gasztronómia című előadása a Városi Könyvtárban. A belépés díjtalan!
20:00 Bál a Savoyban főszerepben Gregor Bernadett és Egyházi Géza
22:00 Late Night Jazz Voga Vikivel
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 17. szombat
18:00 Edit Piaf est Kapocs Zsókával
20:00 Frank Sinatra emlékest – Majsai Gábor, Czutor Zoltán, Bebe és Sári Évi közreműködésével
22:00 Late Night Jazz Szatmári-Günsberger duóval
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 18. vasárnap

hirdetes
18:00 Group ’n’ Swing zenekar Gájer Bálinttal
20:00 Budapest Jazz Orchestra – Malek Andrea vendégszereplésével
22:00 Late Night Jazz Szolnoki Dórával és barátaival
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 19. hétfő
18:00 Vujicsics zenekar
20:00 Neo Folk és a Hetedik Kortárs Táncszínház produkciója
22:00 Late Night Jazz Szentgyörgyi-Maros duóval
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 20. kedd
11:00 Városi ünnepség • Helyszín: Városháza tér
18:00 Mystery Gang
20:00 Republic koncert
22:00 Tűzijáték
22:00 Late Night Jazz Varga Endrével és barátaival
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
BORSZEMINÁRIUM
Augusztus 17-18. (szombat-vasárnap)
17.30 és 19.30 óra
Borszemináriummal egybekötött, 6 tételes, vezetett borkóstoló
Helyszín: Városi Könyvtár
Belépő: 3000 Ft / fő
Jegyek válthatók a rendezvény ideje alatt felállított központi információs és pohármosó standon.
Minden nap gasztronómiai- és kézműves vásárral, valamint 16-20 óra között népi játszótérrel várjuk kedves Vendégeinket!


2013. augusztus 20-ai programok - Pezsgős tűzijáték az egri várban, Eger


Ünnepelje augusztus 20-át az egri várban pezsgőzve! Nézze meg a vár alatt található híres kazamatákat is fáklyás vezetéssel!
Feledhetetlen élmény vár önre, családjára és barátaira, ha az államalapítás tiszteletére rendezett augusztus 20-i tűzijátékot a várból tekinti meg pezsgőzés közben! A program egy különleges tárlatvezetéssel kezdődik, fáklyás vezetés keretében tekinthetik meg a kazamatát. A látogatókat a Setét-kapuban Bornemissza Gergely tüzes kerekének rekonstruált mása fogadja, mely hang- és füstelemekkel idézi egykori működését. A földszinti ágyúteremben Zay Ferenc várkapitány által 1550-ben öntött ágyú másolata sül el. A hosszú földalatti folyosó még kivételesebb élményt ígér a lobogó tűz fényénél!


2013. augusztus 20-ai programok - Magyarok Kenyere Fesztivál, Pécs


Az augusztus 20-i ünnepi műsor a búza, az aratás, az új kenyér témaköre köré épül, ezzel is körbeölelve a Nemzet Kenyere eseményt.
A Nemzet Kenyere koncepció célja, hogy a nemzet egységét, az összetartozást és a szolidaritást szimbolizálva Pécs városában hagyományt teremtsen. Idén augusztus 20-án délután, a pécsi Szent István téren ünnepi műsor keretében felszentelésre kerül a nagy „Nemzeti Kenyér”.


2013. augusztus 20-ai programok – Bácskai Vágta, Bácska


A bajai kistérség nem hivatalos ünnepnapja a család aprajának-nagyjának egész napos szórakozást kínál. A Bácskai Vágta selejtezői, döntői megtekintése mellett a bácskai ízek bemutatóján mindenki megkóstolhatja a helyi finomságokat, elmerülhet a kulináris élményekben. A programokat kettes fogatok akadályhajtása, pónivágta, valamint kézműves játszóház is színesíti.
Nemes versengést és példátlan kistérségi összefogást hozott ez a rendezvény. Minden település megmutathatja egyéni arculatát, csak rá jellemző gasztronómiáját, és természetesen „harcba szállhatnak” a legtehetségesebb lovasaik. A rendezvény a Nemzeti Vágta helyi előfutama.
2009-ben az országban először Baján rendeztek ilyen előválogatót, majd a sikeren felbuzdulva rövidesen már az ország számos pontján tartottak hasonló versenyt.
Ami az eredményeket illeti, a tavaly előtti Nemzeti Vágtán a bajai kistérség színeiben Molnár Gyöngyi szerezte meg az elsőséget, tavaly pedig negyedik lett a fővárosban Németh János, a bajai győztes.

 

Forrás: www.utisugo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra