notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Háztulajdonosnak értenie kell ezekhez a dolgokhoz

hirdetes

12 dolog, amihez minden háztulajdonosnak érteni kell(ene)

W. King
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Senki sem születik gazdának, de a tanyasi életbe mindenki beletanulhat előbb utóbb, ha elég kitartó és kellő időt ad magának. Egy nagyobb birtok, vagy egy vidéki tanya fenntartása nem kis munka, és vannak bizonyos jártasságok, amiket mindenkinek el kell sajátítania, hogy sikeres önellátó gazdává válhasson. Ismerkedj meg a következő jártasságokkal!

Háztulajdonosnak értenie kell ezekhez a dolgokhoz

Festés

A gazdálkodást legtöbben a növénytermesztéssel és az állattenyésztéssel kötik össze, és habár ezek természetesen alapvető jártasságok, nem ezekre lesz szükséged, hogy sikeres gazdává válj. Fontos lesz például megtanulnod festeni. Ez elengedhetetlen birtokod épületeinek karbantartásához, ráadásul egy extra réteg védelmet is kínál az időjárás viszontagságai ellen. Na persze nem utolsó szempont az sem, hogy így csak az anyagárat kell kifizetned, a munkadíjat viszont nem.

 

Egy épület megtervezése

Egy tanyasi gazdának nincs szüksége építészeti diplomára, de sosem árt, ha tudja, hogyan vázoljon fel és értelmezzen egy alaprajzot. Az építkezés a tanyasi élet szerves része, ezért fontos, hogy elő tudj állni néhány egyszerűbb épülettel, és hogy papírra is tudd vetni azok alaprajzait. Így egyrészt rögzülnek, másrészt pedig másokkal is meg tudod osztani őket, akik segíthetnek kiegészíteni azokat illetve megépíteni megálmodott épületeidet.

hirdetes

 

Különféle fűrészek használata

Tanyád körül gyakran lesz szükséged arra, hogy kettévágj valamit, amihez jó eséllyel valamilyen fűrészt kell majd használnod. Temérdek fűrésztípus létezik, amelyek természetesen más és más célokra ideálisak. Készülj fel rá, hogy szükséged lesz ezekre és nézz utána, hogy mely feladatokhoz milyen fűrészt érdemes használni. Ha nem a megfelelő szerszámot választod, annak kellemetlen, drága, olykor fájdalmas következményei is lehetnek!

 

Láncfűrész használata

A láncfűrészt tisztelni kell. Nem számít, hogy milyen biztonsági rendszer véd a balesetektől, balesetek mindig történhetnek, és egy ilyen veszélyes szerszámot óvatosan, komoly odafigyeléssel kell használni. Sok más eszközhöz hasonlóan azonban a láncfűrészek használatára is ráérzel majd egy idő után, és lesznek olyan feladatok, amik kemény munkából pár perces semmiségekké változnak, ha van egy ilyen szerkezeted. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY

Lakberendezési szakszótár

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0