notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Otthon megbetegít 12 dolog

hirdetes

12 dolog otthonodban, amitől könnyedén megbetegedhetsz

fö,NA
Otthon megbetegít 12 dolog

6. Hűtőszekrény rekeszek

Nem meglepő, hogy a hűtőszekrény zugaiban a kórokozó csírák előszeretettel telepednek meg, különösen azokon a helyeken, ahol húst tárolunk. Fertőző betegséget okozó baktériumok és penészgombák melegágya lehet. Érdemes rendszeresen forró vízzel és mosogatószerrel kitisztítani a rekeszeket.

7.Klíma szellőzők

Míg a csövekben lévő por normális és tipikusan ártalmatlan, néha penész és más potenciálisan veszélyes törmelék lehet benne, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ha nyilvánvaló ok nélkül allergiás tüneteket tapasztalsz, ez is lehet kiváltó ok.

8. Porszívó

Ha nincs megfelelő szűrő a porszívóban, akkor az kórokozó mikrobák sokaságát szórhatja szét a levegőben, allergiás légúti tüneteket kiváltva.

hirdetes

9. Vízcsövek szivárgása

hirdetes

Ha úgy hiszed, hogy egy kis csepegés még nem a világ, akkor rosszul gondolod. A szivárgó víz az adott területen baktériumok és penészgombák elszaporodását segítheti elő. Ez számos légúti betegség forrása lehet.

10. Szőnyegek

Természetesen gyakori eset, hogy szemmel látható foltok éktelenkednek a szőnyegen és ezek azonnali tisztítást igényelnek, de mi a helyzet egy teljesen új szőnyeggel? Az, hogy egy ilyen anyag illékony szerves vegyületek (VOC) forrása lehet, amely nagyon mérgező, rákkeltő vegyi anyagokat foglal magában. Mind krónikus irritációt okozhatnak a légutakban és potenciális veszélyt jelentenek az asztmások számára.

11. Ólmos festék

Ha az otthonod 1978 előtt épült, akkor megvan az esélye, hogy a falakon ólmos festék is található. Az ólomnak való kitettség súlyos egészségügyi problémák kiinduló oka lehet, beleértve a vesék, az idegrendszer és az agy károsodását.

12. Zuhanyfejek

Egy Kolorádói Egyetemen végzett tanulmány szerint a zuhanyfejek nagy részén, magas számban megtalálható a Mycobacterium avium néven ismert baktérium, amely ismert tüdőbetegséget okozó hatásáról. Emellett légszomj, tartós köhögés és fáradtság is az általa kiváltott tünetek közé tartozik. Az alacsony immunrendszerű egyének számára még veszélyesebb. Szakértők szerint a rendszeres tisztítás mellett 6-8 havonta érdemes lecserélni a fejet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Recept

A recept szót a gasztronómiában konkrét ételek, italok elkészítésének és gyakran... Tovább

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok DIY Fürdőszoba Háztartás Kert