notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ebben az amerikai kisvárosban, Mackinac-ban már 118 éve tilos autóval közlekedni

hirdetes

118 éve tilos autóval közlekedni ebben a városban: Mackinac

VZS

Mackinac, egy amerikai kisváros, ahol az emberek jóval fittebbek más városok lakóinál. Ugyanis ebben a kisvárosban már 118 éve nem közlekednek autóval, illetve semmilyen szennyező járművel!

Egy kisváros Amerikában, Mackinac, ahol már 118 éve nem jár egyetlen autó sem

Mackinac szigetén az autók már 118 éve is felháborodást váltottak ki. A helyiek végül úgy döntöttek, hogy nem ragaszkodnak ahhoz a fajta kényelemhez, amit egy környezetszennyező autó nyújt nekik és ehhez azóta is tartják magukat.

A Huron-tó kis szigetén csak nagyon elvétve lehet robbanómotoros járművel találkozni, hiszen senki más nem használhatja őket, csak a rendőrség, a mentők és a tűzoltók. A lakosok pedig egytől-egyig mindenki vagy biciklivel jár vagy néhányuk elektromos kisautóval. Elvétve találkozhatunk egy-egy lovaskocsival is, amelyek igazán emelik a város fényét varázslatos szépségükkel, illetve XIX: századi hangulatukkal.

118 éve megjelentek náluk is az első autók, de a helyiek panasszal éltek a városvezetés felé: “az autóktól megriadnak a lovak és ráadásul még szennyezik is a város levegőjét”. Így aztán a városi tanács törvénnyel tiltotta be az autók használatát Mackinac-ban.

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg hogyan lehet közlekedni az USA egyetlen autómentes országútján Mackinac-ban!

Egy kisváros Amerikában, Mackinac, ahol már 118 éve nem jár egyetlen autó sem

Ez a rendelet máig is érvényes, ezáltal Mackinac, a kis 500 fős lakosságával egy rendkívül közkedvelt turistaparadicsommá vált, nyaranta körülbelül 15 ezer látogatót is fogadnak vendégül. Az ide érkezőket lenyűgözi a város tisztasága, csendessége, a friss levegő és a látogatók közül rengetegen kipróbálják az ország egyetlen autómentes országútját, a 185-ös utat, amin biciklivel lehet végigmenni a város körül.

hirdetes

Mackinacban rendkívül fontos a biciklivásárlás. Jóval több kritériumnak kell megfelelnie egy ottani bringának, mint általában nálunk. A helyiek fontos szempontnak tartják, hogy széles legyen a nyerge, magas kormánya miatt kényelmesebb az utazás rajta és fontos még, hogy erős legyen a kitámasztója. A nagy kosár is elengedhetetlen, hiszen a lakosok a bevásárlást is biciklivel intézik, így kell, hogy legyen hely az élelmiszernek is.

Lapozz egyetés nézd meg Mackinac-at képeken, ahol már 118 éve nem jár autó!

Egy kisváros Amerikában, Mackinac, ahol már 118 éve nem jár egyetlen autó sem

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Drótkerítés

A drótkerítés a legolcsóbb kerítés eszköz, mellyel elkeríthetjük kertünket. Nem a... Tovább

Tovább a lexikonra
Tájak Természet Újrahasznosítás Utazás