notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

11 ötlet, amivel új színt vihetsz a szobádba

hirdetes

11 praktika, ami új színt hoz a szobába

Pezsdítsük fel megszokott környezetünket egy csipetnyi  modern varázslattal!

Szoba átalakítása

A bútormanufaktúra családomban hagyomány, így véremben van a hagyományos stílusok szeretete.

 

De mai tervezőként a modern stílusokat is megszerettem. Rájöttem, hogy a hagyományos belső terekbe modern motívumokkal új életet lehelhetünk.

 

Ha úgy érzi, hogy hagyományos stílusú lakására ráférne egy-két modernebb színfolt, de az összképet azért megtartaná, íme néhány azonnal bevethető praktika:

 

1. Tegye a feketét alapszínné.

 

A hagyományos stílusú belső terekben gyakran látunk tompított színárnyalatokat.A korabeli textilgyártási és színezési technikák még nem tudtak a maihoz hasonlóan eleven és telített színeket és mintákat produkálni.A fekete színnel korábban elérhetetlen módon tudunk kontraszokat teremteni, amik modern dinamikát hoznak a térbe.

 

Egy kevés is elég. Fekete lámpaernyők, huzatok, párnák, képkeretek – ezek bármelyike egycsapásra a huszonegyedik századba tudja helyezni az összképet. Néhány belsőépítészi irányzat odáig is elmegy, hogy minden szobába, legyen az hagyományosan, avagy modern módon berendezve, tesz egy kis feketét.

Szoba átalakítása

A textilgyártás sokat fejlődött.A mai technológiákkal már lehet telített színű és kontrasztos mintázatú anyagokat létrehozni.A hagyományos bútorok ugyanolyan tónusú falak és szövetek között tompa, unalmas hatást kelthetnek.Egy éles, kontrasztos elem rögtön életet visz egy ilyen szobába. Nézze csak,meg milyen ütősek ezek a függönyök.

Szoba átalakítása

A hagyományos szobák oly gyakran tobzódnak mintás textilekben, amelyekhez további színben harmonizáló darabok szoktak dukálni. Egy váratlan, elütő szín felpezsdíti az összhatást. Nézzük, hogy használták itt a rózsaszínt. Nem cask egy blokknyit tettek be a sarokba. A takaró rózsaszínjét  a párna ugyanilyen tónusa hívta be, s a hatást tovább fokozzák a pink virágok.

 

 

4. Szelektáljon.

 

Ez nagyon ráférne sok tradicionálisan berendezett szobára. Mindenféle díszecskét felhalmozunk az évek során, amik azután cask egy porfogó porfogó egyveleget alkotnak, még akkor is, ha külön-külön mutatósak lennének. Válasszunk ki egy kedvenc darabot fókusz pontnak, majd egy pár másikat körítésnek, és tegyük el a maradékot.

 

 

5. Válasszon világosabb szőnyeget.

 

Ha unja a nappaliját, lehet, hogy azért van, mert hagyományos bútorzata ugyanilyen szőnyeggel és kiegészítőkkel, lámpákkal egészül ki. Ez az összkép gyakran híján van a dinamikus feszültségnek, ami viszont szükséges lenne egy időtállóan érdekes összeállításhoz.

Ha ragaszkodik az eredeti kárpitozáshoz, próbálja meg feldobni egy  modern szőnyeggel. A szizál vagy gyékény itt nagyon jól beválhat, de ha inkább egy szintetikus anyag lenne szimpatikusabb, a lehetőség adott egy markáns, ütős , csíkos vagy állatos mintázatú szőnyegre is.

Szoba átalakítása

Egy hagyományos szoba képén sokat tudunk lazítani.A comfort itt kulcsszempont. Egy nappaliban ezt egy nagy kárpitozott puffnál jobban semmi sem tudja elérni. Szinte hívogat : “ Tessék, pihenj csak.”

 

 

7. Vizsgálja felül a kárpitozást.

 

Egy hagyományos, fáradt bútorból stílusosat varázsolhatunk csupán azzal, hogy kicseréljük a textilt. Erre ideális lehet az itt látható kis kockás, sevronos, vagy pepita minta.

 

 

8. Cserélje ki a lámpaernyőket.

 

Keresse az egyszerű, klasszikus henger vagy doboz alakú megoldásokat. Kerülje a redőzött, legyezőszerű és szabálytalan alakzatokat.Ezek régimódi hatást keltenek. Válasszon egyszerű ernyőt, ami méretében arányos a lámpa talapzatával és megismétli annak formáját. A fekete ernyők, mint ez, szinte minden lámpát azonnal stílusossá tesznek.

 

 

9. Szedje szét a garnitúrákat.

 

Az egyforma stílusú asztalok és székek régimódi, szigorú benyomást keltenek. Lazíthatunk az összképen, ha szétszedjük a szetteket. Ha az asztalt még meg szeretné tartani, vegyen hozzá új székeket.

 

Erre számtalan változatot ki lehet találni.Egy lehetőség, hogy “férj-feleség” székpárt  teszünk az asztalhoz, vagy mindegyiket különböző mintájú anyagba öltöztetjük.

Szoba átalakítása

Amikor felidézek egy fáradt hagyományos szobát, a látvány többé-kevésbé hasonló , halvány vagy sötétebb árnyalatú, matt felületből áll. Néhány fényes vagy tükröződő felület új dinamikát hoz egy ilyen szobába.Ez egymagában elég lehet ahhoz, hogy egy szobát modernné varázsoljunk.

 

 

11. Szeresse meg az absztrakt művészetet.

 

A modern festészet képviselői és az üveg dohányzóasztal által ez a szoba már tagadhatatlanul a jelenbe tartozik.

 

Végül: a hagyományos, fáradt szobák közös ismérve a túlzott formalitás. Lazítsunk hát egy kicsit!

Forrás: Képek: houzz.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában