notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

100 éves meseház Californiában

hirdetes

Egy közel 100 éves meseház felújítva! Gyönyörű lett!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amikor a régiségkereskedő Jeni Maus, és férje, Joel otthonvásárlás előtt álltak, erre az 1920-as évekből származó angol tudor-stílusú házra esett a választásuk.

100 éves meseház Californiában

Egy kaliforniai régiségkereskedő talált kincsek iránti szenvedélye nem múlik el a munkanap befejeztével. Kedvencei otthona hosszú távú elemeivé válnak.

Amikor a régiségkereskedő Jeni Maus, és férje, Joel otthonvásárlás előtt álltak, egy 1920-as évekből származó angol tudor-stílusú ház (egy történelmi értékű épület) volt az, ami igazán belopta magát a szívükbe. „Imádom ezt a stílust,” mondta Jeni. „A külső tisztára Jancsi és Juliska.”

 

Külső

A ház belső része már kevésbé volt „tündérmesébe illő”. A 97 négyzetméteres otthon komoly újításokat igényelt – és lényegesen több alapterületet a négyfős család számára. A 16 éves Bailey, a 14 éves Caysen és két golden retriever is kényelmesen el kellett férjenek a szülők mellett. Jeni és Joel azonban nem szerették volna megváltoztatni a ház elrendezését, ezért úgy kellett megoldaniuk az újításokat, hogy azok ne igényeljék a falak kibontását.

Miután a félkész padlást két hálószobává és egy fürdővé alakították, a gyerekek egy saját 65 négyzetméteres birodalmat kaptak az felső szinten. „Joel és én a ház legkisebb hálószobájába kerültünk,” mondta Jeni.

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

Nappali

Miután a felújítási munkálatok – a gyönyörű megmentett fapadlókkal – sikeresen befejeződtek, Jeni természetesen kedvenc talált tárgyaival töltötte meg otthonát, hogy azok szépséges szépséghibáikkal díszíthessék a fehér falakat. Hogy csak néhányat említsünk a kifinomult válogatás darabjai közül, a szobában patikai fiókok, összecsukható fali tükrök, rattan és bőr székek, színpadi lámpák, és gyönyörű, habár már rég nem működő órák gazdagítják a szoba látványát.

hirdetes

 

 

Fő hálószoba

Az ügyfélforgalom miatt a készletek frissen tartására van szükség, így Jeni folyamatosan nyitott szemmel jár a helyi bolhapiacokon, üzletekben és régiségkereskedésekben, és még Európában is, hogy mindkét kontinensen új kapcsolatokat alakíthasson ki a nemzetközi kereskedőkkel. „Az évből legalább két hónapját utazással töltöm, de szinte minden nap új dolgokat vásárolok a raktárak és az üzlet feltöltésére,” mondta a családanya. De messze nem érződik munkának. „Igazán vonzanak ezek a régi dolgok, mert tele vannak történelemmel és megannyi történet lakozik bennük.”

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

A fiúszoba

„Szeretem az olajat a vásznon – a színek olyan gazdagnak tűnnek a fehér falakon,” mondja Jeni. Abraham Lincoln portréit kedveli a legjobban, ugyanis fia, Caysen a volt elnök nagy rajongója. „Az egyik karácsonyra még egy kalapot is kért,” mesélte Jeni.

 

 

Fürdőszoba

Egy összecsukható lámpa ellensúlyozza a fürdőszoba újabb elemeit, mint például a mosdókagylót és a márvány pultokat. Jeni előszeretettel használ ipari kellékeket otthonában.

 

 

Szekrény

Edények, vajas tányérok és sörösüvegek kavalkádja alkotja ennek a régies szekrénynek a kirakatát.

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

Iroda

Az utazótáskák tele vannak történetekkel, hiszen megannyi helyen megfordultak már. Jeni különösen kedveli azokat a darabokat, amelyekről nem hiányoznak az eredeti poggyászcímkék. Előszeretettel használja őket tárolóknak a ház minden helységében.

 

 

Terasz

Jeni főleg az afrikai és japán szöveteket kedveli, ezek közül is az utóbbi a legnagyobb kedvence. „Érdekes, bonyolult mintákat igyekszem keresni. Minél részletesebbek és változatosabb, annál ritkábbak,” állítja. Az anyagokat terítőkként, díszpárna és paplan huzatokként, és számos egyéb módon használja fel. A kék és fehér iránt érzett szeretete a francia bolhapiacon szerzett napernyőben is megjelenik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Lakásbemutatók Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek Újrahasznosítás

Lakberendezési szakszótár

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Drótkerítés

A drótkerítés a legolcsóbb kerítés eszköz, mellyel elkeríthetjük kertünket. Nem a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 218

Átlagos értékelés: 4.9