notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

100 éves meseház Californiában

hirdetes

Egy közel 100 éves meseház felújítva! Gyönyörű lett!

Amikor a régiségkereskedő Jeni Maus, és férje, Joel otthonvásárlás előtt álltak, erre az 1920-as évekből származó angol tudor-stílusú házra esett a választásuk.

100 éves meseház Californiában

Egy kaliforniai régiségkereskedő talált kincsek iránti szenvedélye nem múlik el a munkanap befejeztével. Kedvencei otthona hosszú távú elemeivé válnak.

Amikor a régiségkereskedő Jeni Maus, és férje, Joel otthonvásárlás előtt álltak, egy 1920-as évekből származó angol tudor-stílusú ház (egy történelmi értékű épület) volt az, ami igazán belopta magát a szívükbe. „Imádom ezt a stílust,” mondta Jeni. „A külső tisztára Jancsi és Juliska.”

Külső

A ház belső része már kevésbé volt „tündérmesébe illő”. A 97 négyzetméteres otthon komoly újításokat igényelt – és lényegesen több alapterületet a négyfős család számára. A 16 éves Bailey, a 14 éves Caysen és két golden retriever is kényelmesen el kellett férjenek a szülők mellett. Jeni és Joel azonban nem szerették volna megváltoztatni a ház elrendezését, ezért úgy kellett megoldaniuk az újításokat, hogy azok ne igényeljék a falak kibontását.

Miután a félkész padlást két hálószobává és egy fürdővé alakították, a gyerekek egy saját 65 négyzetméteres birodalmat kaptak az felső szinten. „Joel és én a ház legkisebb hálószobájába kerültünk,” mondta Jeni.

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

Nappali

Miután a felújítási munkálatok – a gyönyörű megmentett fapadlókkal – sikeresen befejeződtek, Jeni természetesen kedvenc talált tárgyaival töltötte meg otthonát, hogy azok szépséges szépséghibáikkal díszíthessék a fehér falakat. Hogy csak néhányat említsünk a kifinomult válogatás darabjai közül, a szobában patikai fiókok, összecsukható fali tükrök, rattan és bőr székek, színpadi lámpák, és gyönyörű, habár már rég nem működő órák gazdagítják a szoba látványát.

hirdetes

Fő hálószoba

Az ügyfélforgalom miatt a készletek frissen tartására van szükség, így Jeni folyamatosan nyitott szemmel jár a helyi bolhapiacokon, üzletekben és régiségkereskedésekben, és még Európában is, hogy mindkét kontinensen új kapcsolatokat alakíthasson ki a nemzetközi kereskedőkkel. „Az évből legalább két hónapját utazással töltöm, de szinte minden nap új dolgokat vásárolok a raktárak és az üzlet feltöltésére,” mondta a családanya. De messze nem érződik munkának. „Igazán vonzanak ezek a régi dolgok, mert tele vannak történelemmel és megannyi történet lakozik bennük.”

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

A fiúszoba

„Szeretem az olajat a vásznon – a színek olyan gazdagnak tűnnek a fehér falakon,” mondja Jeni. Abraham Lincoln portréit kedveli a legjobban, ugyanis fia, Caysen a volt elnök nagy rajongója. „Az egyik karácsonyra még egy kalapot is kért,” mesélte Jeni.

hirdetes

Fürdőszoba

Egy összecsukható lámpa ellensúlyozza a fürdőszoba újabb elemeit, mint például a mosdókagylót és a márvány pultokat. Jeni előszeretettel használ ipari kellékeket otthonában.

 

Szekrény

Edények, vajas tányérok és sörösüvegek kavalkádja alkotja ennek a régies szekrénynek a kirakatát.

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a meseházat!

100 éves meseház Californiában

Iroda

Az utazótáskák tele vannak történetekkel, hiszen megannyi helyen megfordultak már. Jeni különösen kedveli azokat a darabokat, amelyekről nem hiányoznak az eredeti poggyászcímkék. Előszeretettel használja őket tárolóknak a ház minden helységében.

Terasz

Jeni főleg az afrikai és japán szöveteket kedveli, ezek közül is az utóbbi a legnagyobb kedvence. „Érdekes, bonyolult mintákat igyekszem keresni. Minél részletesebbek és változatosabb, annál ritkábbak,” állítja. Az anyagokat terítőkként, díszpárna és paplan huzatokként, és számos egyéb módon használja fel. A kék és fehér iránt érzett szeretete a francia bolhapiacon szerzett napernyőben is megjelenik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Szúnyogriasztó

Házilag sokkal jobb, kellemesebb illatú és vegyszerektől mentes szúnyogriasztót... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásbemutatók Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek Újrahasznosítás