notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megmutatom, milyen a biztonságos ház

hirdetes

10 tipp, amellyel biztonságosabbá teheted otthonod

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Aki biztonságosabbá szeretné tenni otthonát, még nem nevezhető paranoiásnak, hiszen a betörők mindig egy lépéssel előttünk járnak. Éppen ezért, íme 10 tipp, amellyel biztonságosabbá teheted otthonod:

Biztonságosabb otthon!

 

1. Mindig zárd a postafiókot!

 
Emeletes házaknál gyakran előfordul, hogy nem zárják a postaládát kulccsal – ez nagy hiba, ezért mindig ügyelj, hogy kulcsra legyen zárva, nehogy ellopjanak belőle valamit!
 

2. Tartsd a kocsi kulcsot a hálószobában!

 
Ha a hálószobában tartod a kocsi kulcsot, akkor azt garantáltan nem tudják ellopni, ráadásul, ha az éjszaka közepén észreveszed, hogy besurrantak a házba, az autó riasztójával elijesztheted őket.
 
 

3. Ültess tüskés bokrokat az ablak alá!

 
A tüskés bokrok, mint például a rózsa nem csak remekül mutat, de remek védekezés a betörőkkel szemben is. Egy falra felfuttatott rózsabokron biztosan nem tudnak átmászni az illetéktelen személyek, de egy ablak előtti, egyéb tüskés bokron sem!
 

4. Figyelj a szórólapokra!

 
A betörők sokszor szórólapokat helyeznek közvetlenül az ajtóba – így figyelik meg, hogy a tulajdonos milyen időközönként megy el otthonról, illetve mikor ér haza. Légy ezzel óvatos!
hirdetes
 

5. Mindig ellenőrizd az ajtókat és ablakokat!

 
Nem számít, milyen kicsi az ablak, ha elmész otthonról, akár egy kis időre is, mindig zárj be mindent!
 
 

6. Légy körültekintő a lakatosnál!

 
Sajnos manapság egyre több a hamis vállalkozás – a betörők pedig előszeretettel nyitnak lakatos üzletet, hogy később könnyedén kirabolhassák otthonod. Ne bízd a véletlenre a dolgot, válassz megfelelő szakembereket, nekem már volt sajnos sok rossz tapasztalatom, míg végül rátaláltam a Biztonság Guru nevű cégre, bennük száz százalékig megbízom, így merem ajánlani nektek is a termékeiket és a szolgáltatásaikat egyaránt!
 
 

7. Ne tárold a ház mellett a fát!

 
A rönkökre vágott fát nem szabad a ház mellett tárolni, hiszen ezen könnyedén felmászhatnak az ablakba a betörők. Tárold inkább a garázsban, vagy a fa számára fen tartott külön helyen.
 
 

8. Halkítsd le a telefont!

 
Ha a telefon csörgése kihallatszik a házból, azt a betörők könnyen kifigyelhetik, ugyanis ha hangpostára kapcsol, egyértelműen tudják, hogy senki nem tartózkodik a házban. Így állítsd olyan hangerőre, hogy ne hallatszódjon ki a csörgés!
 
 

9. Rejtsd értékeidet a gyerekszobába!

 
Egy betörő a szokásos helyeken – az éjjeliszekrényen, fiókokban keresi az értékeket, ezért jó ötlet a gyerekszobában elrejteni őket, hiszen a betörők kerülik a gyerekeket.
 
 

10. Ragassz matricát az ablakra!

 
Nem mindenki engedhet meg magának egy riasztó rendszert, viszont egy matrica könnyedén beszerezhető (még ha nincs is riasztó a házban), így a betörők kétszer is meggondolják majd, hol próbálkozzanak!
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Pihenés

Mi a pihenés?   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.8