Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga technikája. A cikk a kép alatt folytatódik!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](/kep/730x400/20696.jpg)
Lapozz a részletekért és praktikákért!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/hvbejXlaAbxjTCFe.jpg)
1. Kiszáradt a kenyér, pékáru vagy a chips? Tedd be a mikróba fél percre – de tegyél mellé egy papír törlőkendőt is – így nem lesz szivacsos a kenyér.
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/anZNxavclEnvyxkG.jpg)
2. Lencsét szeretnél főzni, de elfelejtetted beáztatni éjszaka? Nem gond, tedd egy tálba, enged fel vízzel annyira, hogy ellepje és tegyél bele egy kis szódabikarbónát. Melegítsd 10 percig, majd még hagyd állni a vízben fél órát.
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/dlTbvCvfHOvcwYbe.jpg)
3. Pucolj fokhagymát egyszerűen: tedd be a gerezdeket 15 másodpercre! Garantáltan nem lesz vele több dolgod.
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/IuJrdufdDnOicjxs.jpg)
4. Tudod, hogyan lehet még jobban kifacsarni a citrom levét? Úgy, ha mikróba teszed 10-20 másodpercre – így sokkal több levet fog ereszteni.
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/suAweImPdLkpTqvs.jpg)
5. Kristályos lett a mézed? Tedd mikróba, de ne a legmagasabb hőfokra, hanem csak a felére!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/ojmmgqbikOrxzmsa.jpg)
6. Az odaszáradt ételmaradékot nagyon nehéz lesúrolni – de ne is próbálkozz vele, hiszen van egy sokkal egyszerűbb megoldás! Egy kis tálba önts vizet és egy kis ecetet vagy 2-3 szelet citromot, majd mikrózd kb. 5-10 percig. Az ecetes gőz feloldja a szennyeződéseket, így utána már csak át kell törölnöd egy szivaccsal. De ha épp nincs otthon eceted, sima vizes papír törlőkendővel is kipróbálhatod ezt a praktikát!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/ufyLkfTlNffznlGk.jpg)
7. Ha összecsomósodott a barnacukrod, azon is segíthetsz mikró segítségével! Tegyél a cukor dobozába egy papír törlőkendőt és melegítsd 30 másodpercig – olyan lesz, mint amikor megvetted!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/gGgwlaegqabdxdwh.jpg)
8. Ha megpucoltad a hagymát, ne kezdj egyből neki a felvágásának! Előbb tedd 30 másodpercre a mikróba, így garantáltan nem fog könnyezni a szemed!
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/HlHLsimgXlmcjoya.jpg)
9. Kb. 2-4 perc alatt a petrezselymet és egyéb fűszernövényeket is kiszáríthatod, papírtörlőre helyezve a mikróban.
![10 mikrós trükk, amit mindenkinek ismernie kell! Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga](upload/newsimages/mwKnZSehgqppzQps.jpg)
10. Könnyedén megpucolhatod a sárgabarackot vagy őszibarackot, ha 30 másodpercig megmikrózod, majd pihenteted kb. 2 percig.