notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legszebb európai kisvárosok

hirdetes

10 lélegzetelállító európai kisváros, amelyekről valószínűleg még sosem hallottál!

A legszebb európai kisvárosok

6. Bonifacio, Korzika, Franciaország

A világhírű francia költő, Paul Veléry "Korzika festői városá"-nak nevezte a sziget legdélibb települését. Véleményét biztosan osztani fogjuk, ha a közeli gránitsziklákról, a 7 km-re lévő trinitárius kápolna elől rápillantunk a fjord 1,5 km hosszú félszigetének öreg sziklavárosára, vagy meredek, szűk utcáin barangolunk. A város mai nevét 828-ban, a toszkánai Bonifác őrgrófról, akkori uráról kapta. A város mintegy 2700 fős lakossága genovai származású, most is ezt a dialketust beszélik.

7. Trogir, Horvátország

Splittől 27 km-re a Kastelanski-öböl végénél fekvő kisváros és kikötő. A város tulajdonképpen egy kis szigeten fekszik Čiovo sziget és a szárazföld között. Környékén számos festői öböl található, különösen a Seget és a Saldun-öböl nagyon szép. Az óváros a 13. és 15. század között épített városfalakon belül alakult ki. Védelmi rendszerének fő részei a Kamerlengo citadella és a Szent Márk torony. A Kamerlengo citadella a sziget délnyugati részén áll, mai formáját a 15. században nyerte el. Délebbre áll a Szent Márk torony, szintén 15 . századi építmény. A két építmény között a francia megszállás alatt épített klasszicista stílusú gloriett áll.

hirdetes

8. Gruyeres, Svájc

Gruyères svájci település Fribourg kanton déli részén. A Saane völgyének felső részén elterülő középkori település fontos turisztikai célpont, hírnevét öregbíti a helységből származó sajtfajta, a Gruyère is. Gruyères 810 m tengerszint feletti magasságban fekszik, Bulle-tól, a kerület székhelyétől 4,5 km-re dél-keleti irányban. A városka központi része a Moléson hegy északkeleti lábánál, egy különálló dombon terül el, annak a helynek a közelében, ahol a Saane elhagyja a Fribourg-i Alpokat.

9. Valldemossa, Mallorca, Spanyolország

Vélhetően ebben a festői kis hegyi városban vette kezdetét a hegyi turmizmus, amikor egy hideg téli napon 1838-ban Frédéric Chopin és szeretője George Sand írónő szobát bérelt az egyik kolostrorban. A pár egy gyászos vakációt töltött itt, amelyet Sand Egy tél Mallorcán című könyvében vetett papírra. A sziget ma is büszke Chopin és Sand kapcsolatára, a könyv minden ajándékboltban megvásárolható. A város fő látnivalója a kolostor, ahol egykoron laktak. Itt található a palota és a városi múzeum is. Chopin és Sand állítólagos szobájában számtalan emléktárgy található, köztük Chopin zongorája, Sand kéziratai, mellszobrok és portrék.

hirdetes

10. Hallstatt, Ausztria

Hallstatt egy felső-ausztriai barokk kisváros az Alpokban, a Hallstatti-tó partján. Neve a kelta hagyományok szerint „a só helye” kifejezésből származik. Lakosainak száma 1000 fő, ami a hely szűke miatt lényegében évek óta nem is változik. A városka érdekessége, hogy egyetlen főutcából (Seestrasse) áll. Különleges ékszere a festői természeti környezetén kívül az a kis gótikus templom, melynek három különösen szép szárnyasoltára van.

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás