notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A lakberendezők már nyilván ismerik az alapvető dekorációs hibákat – de mi a helyzet azokkal, akik egy lakásberendezés vagy átalakítás során nem engedhetik meg maguknak egy lakberendező jelenlétét? Dekorációs tippek

hirdetes

10 dekorációs tipp a tökéletes lakberendezésért

Király Réka

A lakberendezők már nyilván ismerik az alapvető dekorációs hibákat – de mi a helyzet azokkal, akik egy lakásberendezés vagy átalakítás során nem engedhetik meg maguknak egy lakberendező jelenlétét? Nos, ebben próbálok most segíteni, ugyanis összegyűjtöttem 10 dekorációs tippet, amely nagyban hozzájárulhat a tökéletes és harmonikus lakberendezéshez. Íme:

A lakberendezők már nyilván ismerik az alapvető dekorációs hibákat – de mi a helyzet azokkal, akik egy lakásberendezés vagy átalakítás során nem engedhetik meg maguknak egy lakberendező jelenlétét? Dekorációs tippek

1. Dekorációs tipp – nagyobb ágy „effektus” elfelejtése

 
Sokszor, mikor egy kis hálószobát berendezünk, hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy egy nagy ágy majd még nagyobbá varázsolja a helyet. Ez azonban egy téves feltételezés, hiszen egy helyiségben minél nagyobbak a bútorok, annál kisebbnek hat a szoba. Így egy kis hálószobát sem szabad „megtölteni” egy nagy ággyal, hiszen azzal csak az ellenkező hatást érhetjük el.
 
Dekorációs tippek
 

2. Dekorációs tipp – sötét színek kerülése

 
Bár a sötét színek mutatósak és igen elegánsak is tudnak lenni, ha egy helyiség kicsi, ott semmi keresnivalója nincs, még akkor sem, ha világos színnel van kombinálva. Egy kicsi szoba legyen világos színű, csak így érhetjük el, hogy ne tűnjön aprónak, zsúfoltnak.
 
Dekorációs tippek
 

3. Dekorációs tipp – stílusok keverése

 
Néha jobb hatást érhetünk el úgy, ha keverjük a stílusokat, mintha leragadunk egy klasszikusnál. Egy szoba lehet egyszerre modern, és elegáns, kipróbálhatjuk a vintage darabokat vagy akár a kortárs kiegészítőket is a tökéletes összhang érdekében.
 
Dekorációs tippek
 

4. Dekorációs tipp – óriási éjjeli lámpák

hirdetes
 
Dobd fel a nappalit vagy hálószobát extra nagy méretű éjjeli lámpákkal – ezzel drámai hatást érhetsz el, de egyben romantikus és barátságos stílus is kialakul.
 
Dekorációs tippek
 

5. Dekorációs tipp – arany színek

 
Az arany szín szinte sohasem megy ki a divatból – akár a kiegészítőket nézzük, akár a fő színeket. Elegáns, előkelő és csillogásával csodákat varázsol a kis helyiségekben.
 
Dekorációs tippek
 

6. Dekorációs tipp – nagy növények

 
A kis szobákkal ellentétben sok helyiségben okoz problémát, hogy túl nagy a terület s ezáltal kihasználatlan. Ezért a nagy helyiségekben ajánlatos nagy növényeket elhelyezni a sarkokban, amelyek szinte minden stílushoz jól mutatnak, mindemellett frissítő hatásúak is.
 
Dekorációs tippek
 

7. Dekorációs tipp – ülőhelyek variálása

 
Sokszor esünk abba a hibába, hogy egy étkezőt azonos stílusú székekkel díszítünk. De miért is kellene egyformának lennie az ülőhelyeknek? Hiszen az annyira merev és behatárolt. Próbálj ki más mintákat, színeket és stílusokat, hogy ne legyen egyhangú az étkeződ vagy éppen a nappalid.
hirdetes
 
Dekorációs tippek
 

8. Dekorációs tipp – vintage stílus

 
Ne hagyd ki a lakberendezésből a vintage stílust sem! Barátságos, hívogató és kellemes, szinte bármelyik helyiségben alkalmazhatod! Ráadásul a legtöbbször nincs szükség túl nagy átalakításra, elég egy-két bútordarab vagy kiegészítő.
 
Dekorációs tippek
 

9. Dekorációs tipp – ragyogó fehérség

 
A fehér szín mindig jó választás, ha egy időtálló dekorációt szeretnél létrehozni. A fehérben az a jó, hogy könnyen kombinálható más színekkel, így mindig lehet követni az éppen aktuális divatot.
 
Dekorációs tippek
 

10. Dekorációs tipp – szőnyeg

 
A szőnyegeket sem cserélgetjük túl gyakran, így bármennyire is mutatósak az éppen divatos darabok, nem biztos, hogy az a jó választás. Érdemesebb egy időtálló, minőségi darabba beruházni, ami aztán sokáig ékes dísze maradhat az adott helyiségnek.
 
Dekorációs tippek
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakás pályázat

Azon ritka alkalmakat meg kell ragadni, amikor például a Nemzeti Eszközkezelő lakásra ír ki... Tovább

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció