notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Arany, állatminta, fa, tapéta és a természetes motívumok 2013-ban

hirdetes

Lakberendezési trendek 2013

Ságodi Anikó

 Akár a divat és kiegészítők, úgy a lakberendezés is rohamosan változik, mindig más és más a trend. De az is igaz, ahogy a trapéznadrág, a telitalpú cipő az öltözködésben, úgy az antik hatású aranyozás és a botanikai minták is visszatérnek évről-évre. Nézzük meg, mit tartogat a szakértők előrejelzései szerint a 2013-as lakber trend. 

 

 

 

 Lakberendezési trendek 2013

 

 

 

 

3D Tapéta

A 2013-as évben két meghatározó tapéta trend figyelhető meg: egyrészt a különleges textúrájú tapéták, másrészt a háromdimenziós hatású tapéták. Az egyedi textúra segít eltűntetni a fal egyenetlenségeit és jól hangszigetel. A háromdimenziós tapéta félelmetesen jó megoldás, ha egy igazi és feltűnő fókuszpontot akarunk a szobában.

Állatminták

Már rég óta nem tudunk megszabadulni a állatmintáktól, és ez nem lesz másként jövőre sem. A leopárd, tigris és zebra minták igazán szépen mutatnak a modern, klasszikus és mediterrán otthonokban egyaránt, persze csak mértékkel. Válasszuk ki a kedvencünket és csak azt használjuk a párnákon, függönyökön vagy kiegészítőkön. Vigyázzunk, ne zsúfoljuk tele a szobát vele. 
hirdetes

Arany

Régen a bőséget fejezte ki a lakásokban az aranyozott szegények és bútorok, ma már kicsit mást takar. 2013-ban ismét fénykorát éli. Az arany kiegészítők a luxus megjelenést erősítik, de túl nagy adagban elveszti hatását. Az arany levelekkel díszített bútorok visszanyúlnak az antik francia dekorhoz, igazi csillogást kölcsönöznek a szobának. 

Fa

A fa sosem megy ki a divatból, jövőre is kapunk belőle eleget. Előtérbe kerül egyrészt környezettudatosságunk révén, másrészt a természetességet hivatott képviselni a lakásban. Mindegy, hogy új vagy újrahasznosított, a fa berendezési tárgyak karaktert adnak a szobának.
hirdetes

Természetesen

A botanikus minták és művészi képek nagy visszatérése lesz a következő trend egyik jellegzetes stílusirányzata. A reprodukciók visszaköszönnek kerámiákon, textileken, kiegészítőkön. Mint sok más trendnél, itt is figyeljünk az arányokra. 
 
Kíváncsian várjuk, mit hoznak ki a tervezők ezekből a trendekből a jövő évben!

Forrás: spearmintdecor

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hanuka

A hanuka a fények ünnepe zsidó ünnep. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti... Tovább

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra
Előszoba