notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Catherine King és Wayne Adams lebegő otthona Kanada partjainál

hirdetes

Már több mint 20 éve élnek egy lebegő szigeten

Kósa Krisztina

Vannak, akik nem elégednek meg egy átlagos lakás vagy ház nyújtotta élettel, és valami különlegesebbre vágynak. Nos, Wayne Adams és Catherine King is egy olyan pár, akik eszerint alakították az életüket, és valami egészen egyedit sikerült összehozniuk az elmúlt több mint 20 év alatt.

Lebegő otthon

Ha azt mondom: lebegő sziget, kinek mi jut róla eszébe? Vagy a felhők közt repülő valami, vagy egy tó/tenger/óceán valamely részén található úszó csoda. Nem is tévedünk nagyot, ha erre gondolunk, az említett pár ugyanis saját kezűleg húzott fel egy fantasztikus komplexumot szó szerint a semmiből. A mai napig is készül még, javítgatják, bővítgetik, hisz rájuk is igaz az a mondás: akinek háza van, mindig akad tennivaló.

Egyszer régen, még a ’90-es évek legelején Wayne Adams és Catherine King úgy döntöttek, hogy elegük van a városi nyüzsgésből, a rengeteg emberből, koszból, zajból és autóból, és megvalósítják régóta dédelgetett álmukat: egy saját, lebegő otthont varázsolnak maguknak. Mindezt Kanadában, a Brit Columbia tartományához tartozó Vancouver-szigeten képzelték el, mely a csendes-óceáni partvonal mentén fekszik.

hirdetes

1998

Lapoz a többi fantasztikus képért!

 

Lebegő otthon

1991-ben láttak neki a munkálatoknak, és igyekeztek minél több természetes anyagot felhasználni, hogy ezzel is óvják a környezetüket. Az eltelt időből látszik, hogy már 25 éve dolgoznak a nagy művön, és a mai napig akad rajta csinosítgatnivaló, vagy éppen némi javítási munkálat. 

2015

Tökéletes összhangban élnek a természettel, a harmónia és békesség náluk mindennapos – köszönhetően az egyedi környezetnek, és annak, hogy teljes mértékben el vannak vágva a civilizációtól. Mindketten állítják, hogy mióta itt élnek, sokkal nyugalmasabb az életük, hiszen a természet szó szerint körülöleli őket.

Lapozz tovább a csodás képekért!

 

Lebegő otthon

Ami számukra a tökéletes földi paradicsomot jelenti, azok a zöldházaik, a világítótornyuk és a kis művészeti galéria, melyek mindegyike újrahasznosított anyagokból készült.

hirdetes

A pár saját maga termeli meg a kellő mennyiségű élelmiszert – ehhez hatalmas kertek segédkeznek, aminek működéséhez napelemek járulnak hozzá.

„ Minden nap úgy élünk, hogy óvjuk a környezetünket. Minden percünkben igyekszünk megfelelni a saját elvárásainknak, melyek közt első helyen szerepel a környezettudatosság, és az egészséges életmód.” – mondja Adams és King.

A Frredom Cove névre keresztelt lebegő épületegyüttes már több mint 25 éve készül, és valószínű még egy jó darabig készülni is fog. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rusztikus stílus

A szó jelentése: durván megmunkált felület. Fő ismérvei a tömörfából készült... Tovább

Lakberendezés

Évről-évre mindig megújulnak a lakberendezési trendek, amiket mi igyekszünk követni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek Lakberendezési trendek Növények Színes ötletek Tájak Természet Újrahasznosítás Utazás