3 szuper recept - készíts Te is egyszerű tortákat, akár már fél óra alatt

TK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Valami édességre vágysz, de nincs sok időd annak elkészítésére? Esetleg utolsó pillanatban szeretnéd meglepni szeretteidet valami finomsággal? Mostani cikkünkben segítünk – szuper torta recepteket hoztunk el Nektek, melyeket akár már fél óra alatt el tudtok készíteni. A legjobb bennük, hogy a legtöbbet sütni sem kell. Ismerjétek meg őket Ti is!

Sütés nélküli citromtorta


Hozzávalók (8 adag)


A krémhez


-    20 gramm zselatin
-    40 dkg sovány túró
-    15 dkg porcukor
-    2,5 dl habtejszín
-    2 citromból nyert citromhéj (reszelve)
-    2 citromból nyert citromlé


Az alaphoz


-    25 dkg háztartási keksz
-    12 dkg vaj


Citromtortánk elkészítése rendkívül egyszerű, mely abból is adódik, hogy egyáltalán nem kell majd kisütnünk azt. Először készítsük elő a hozzávalókat, majd daráljuk meg a megfelelő mennyiségű kekszet – vagy amennyiben ezt a lépést ki szeretnénk hagyni, érdemes már eleve darált formában megvennünk azt. Ezután olvasszuk meg a vajat, majd jól dolgozzuk össze a darált keksszel.

hirdetes

 

 

 

 


Válasszunk ki egy kapcsos tortaformát, melynek aljában egyenletesen oszlassuk el a kekszes masszát, majd tegyük azt a hűtőbe. Várjuk meg, még kicsit megszilárdul tortánk alapja. Eközben keverjük össze a túrót a cukor felével. Alaposan mossuk meg a citromokat, majd reszeljük le héját – ezt is dolgozzuk bele a túrós keverékünkbe.


Facsarjuk ki a citromokat alaposan, majd tegyük bele levükbe a zselatint – kis lángon olvasszuk azt fel. Fokozottan figyeljünk oda, hogy zselatinunk fel ne forrjon.


Verjük kemény habbá a tejszínt a maradék cukorral együtt, majd keverjük hozzá a citromos zseléhez - ezután mindkettőt dolgozzuk össze a túrókrémmel.

hirdetes


Vegyük ki a hűtőből a kekszes tortaalapunkat, majd egyengessük el rajta a kapott krémet. Tegyük vissza a hűvösbe két órára, hagyjuk, hogy összeérjenek ízei, megszilárduljon édes desszertünk.


Tálalás előtt érdemes vékonyra szeletelt citromkarikát helyezni sütink tetejére – így még finomabbá téve nem csak tortánkat, de a vacsoránkat, ebédünket is, ami után majd desszertünket fogyasztani szeretnénk.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Főzés Konyha Recept

Lakberendezési szakszótár

Bioethanol kandalló

A bioethanol kandalló különlegessége, hogy fa helyett bioetanol a tüzelőanyaga. A bioetanol... Tovább

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Tovább a lexikonra