Isteni madártej recept. 5 hozzávaló és 15 perc alatt elkészül!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha szereted ezt a hűsítő finomságot, a madártejet, akkor ezzel a recepttel még munkanapokon is ehetsz majd belőle, hiszen mindössze 15 perc alatt elkészíthető!

Gyerekkorom nagy kedvence a madártej. Gondolom sokan így vagyunk még ezzel :) Nem is csoda, hiszen könnyű étel, nagyon finom, édesszájúaknak pedig még leves helyett is megfelel (mint például nekem :) Ez a recept meg fogja könnyíteni a dolgodat, ha szereted ezt az édességet, hiszen nem kell hozzá több, mint 15 perc és már kész is az ízletes ételünk. Ráadásul 5 hozzávalóra lesz szükséged, amit szinte minden konyhában amúgy is megtalálnál.

 

Hozzávalók
 
1 liter tej
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 evőkanál liszt
hirdetes
1 kávéskanál vaníliakivonat
 
 
A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál  citromlé
1 teáskanál cukor
hirdetes
egy csipet só

 

Elkészítése:

 

A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet,  a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
 
 
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és tetejére halmozzuk a habgaluskákat.
 
 
Forrás: citromhab.blogspot.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Tovább a lexikonra