Ennek a hagyományos mézes krémesnek nem lehet ellenállni!

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A mézes krémesnek nehéz ellenállni, pláne, ha ezt a receptet használjuk a készítésekor. Ha vendégek érkeznek hozzánk az ünnepek közeledtével, ők is biztosan imádni fogják, de a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Tényleg isteni!

#szavazas-55#

 

A legfinomabb mézes krémes

 

Minden süteményre igaz, hogy akkor a legfinomabb, ha házi készítésű. Ez a recept is ilyen, ínycsiklandozó mézes krémes készíthető vele. Az ünnepek alatt is érdemes hozzáfogni, hiszen nem csak a család, de a vendégek is imádni fogják. Célszerű pihentetni hagyni, mielőtt tálaljuk, hiszen idő kell a tésztának amég megpuhul, és az ízeknek, még összeérnek. 

Erre van szükséged a legfinomabb mézes krémes elkészítéséhez

 

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek zsír
  • 4 ek méz
  • 4 ek tejföl
  • 1 tk mézessütemény fűszerkeverék

 

 

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • fél üveg rumaroma
  • 25 dkg baracklekvár

 

A mázhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • hirdetes
  • 10 dkg vaj
  • hirdetes

 

Lapozz tovább az isteni mézes krémes receptjéért!

Így készítsd el a legfinomabb mézes krémest

 

A mézet, a cukrot, a tojást, a mézessütemény fűszerkeveréket, valamint a zsírt felfőzzük, majd a szódabikarbónát, a lisztet, és a tejfölt is hozzáadjuk. Félkemény tésztává gyúrjuk, amennyiben igényli, egy kevés tejet még hozzáadunk. 4 tésztacipóra szedjük, majd háromnegyed órát pihenni hagyjuk.

 

Lisztezett felületen nyújtjuk a cipókat, majd margarinnal vagy zsírral megkent tepsibe helyezzük őket, 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyiket. 

 

A töltelék elkészítéséhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a grízt, majd miután megfőtt, hagyjuk kihűlni. Közben habosra keverjük a cukrot a vaniliás cukorral, a tojássárgájával és a margarinnal, majd a két masszát összekeverjük. 

 

 

Ezt követően nincs más dolgunk, mint összeállítani a süteményt. A tölteléket kettéosztjuk, a lapokat rumaromával lekenjük. Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot is, amit baracklekvárral kenünk meg. Erre ismét tészát teszünk, amit rumaromával kenünk meg, majd a krém másik felét tesszük rá. Ezt követően ráhelyezhetjük a 4. lapot is.

 

A csokoládét a vajjal gőz felett olvasztjuk fel, és bevonjuk vele a süteményt. Tegyük hűtőbe a kész süteményt, és csak másnap vágjuk fel, hogy a tészta megpuhulhasson.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Karácsonyi desszert

A karácsonyi desszert kihagyhatatlan a szeretet ünnepekor. Megtaláljátok a legfinomabb... Tovább

Tovább a lexikonra