Készíts jeges buborékokat Te is!

CsN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Gyönyörű jégbuborékok, amelyeket te is elkészíthetsz.
Bár nem túl tartósak, mindenki örömét lelheti ebben az apró csodában – így mindenképpen érdemes kipróbálni!

A szappanbuborék, ha jól van keverve, fagyos időben is fújható, hiszen elég erős ahhoz, hogy megmaradjon. És ha már megmaradt, másodpercek alatt elkezd megfagyni a vékony buborék, amelynek eredményeképp egy igazi, hétköznapi csodának lehetünk szemtanúi.

 

 

Ehhez persze elég hidegnek kell lennie, de napjainkban egy-egy jó hűvös este kiváló alkalom lehet erre. -10 - 15 fok körül már szép eredményeket érhetünk el a megfelelő keverékkel, melynek receptjét a következő oldalon találod!

A recept:

3 bögre víz

hirdetes

1 bögre folyékony mosogatószer

½ bögre kukoricaszirup (nem feltétlen szükséges, de ettől sokkal erősebbek lesznek a buborékok, így tovább csodálhatod őket!)

 

 

A buborékokat érdemes olyan helyre fújni, ahol szépen meg is maradnak. Ehhez kicsit kísérletezned kell, de hamar fogsz találni ilyen helyet – például egy puha kesztyű tökéletesen megteszi.

A nap lemente után érdemes kezdeni, hiszen a nap – számunkra alig érzékelhető – melege is elég ahhoz, hogy elrontsa buborékainkat.

hirdetes

 

 

Fagyás után a kis gömbök hőmérséklettől függően sokáig is megmaradhatnak, és ekkor olyan törékennyé válnak akár a nagyon vékony üveg. Szilánkosra törik, ami szintén nagyon érdekes jelenség!

Sőt, olyat is láttam már, amelyik félig elkezdett leereszteni fagyás közben, és ettől érdekes, ráncos felülete lett:)

 

Próbáld ki te is, ha találsz rá megfelelően hideg estét, nem fogsz csalódni!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY

Lakberendezési szakszótár

Irodatakarítás

Irodatakarítás Budapest és oszrágszerte   Célunk: megteremteni a harmóniát az... Tovább

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Tovább a lexikonra