Isteni hűsítők a nyári szezonra – szuper recepteket mutatunk

TK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A nyári melegben mindenki előszeretettel fogyasztja a finomabbnál finomabb hűsítő italokat, melyek segíthetnek átvészelni a kánikulát. Mostani cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a legtöbb isteni nyári ital akár otthonodban is elkészíthető – rendkívül egyszerűen. Ezeket érdemes még a hónapban Neked is kipróbálnod!

Házi jeges tea gyömbérrel és barackkal


Hozzávalók


-    2 db zöld tea filter
-    1,5 liter víz
-    5 cm gyömbér
-    4 db jégkocka
-    2 db őszibarack


Jeges teánk elkészítéséhez először készítsünk egy egyszerű zöld teát – a teafiltereket öntsük le forró, de már nem forrásban lévő vízzel, majd hagyjuk állni azokat benne nagyjából 3 – 5 percig. Ezután távolítsuk el a filtereket, majd hagyjuk kihűlni a teát.


Még teánk hűl, addig szeleteljük fel a gyömbért, illetve daraboljuk fel a barackot. Helyezzük ezt a két alapanyagot egy nagyobb kancsóba, majd öntsük rájuk a már lehűtött zöld teát.


Ezután érdemes lefedni italunkat, majd hűtőbe tenni néhány órára – ez nem csak azt fogja majd biztosítani, hogy teánk megfelelően lehűljön, de azt is, hogy átvegye a gyümölcs isteni ízvilágát.

hirdetes


Amikor úgy gondoljuk, hogy teánk már elkészült, akkor öntsük jégkockákra poharakba, valamint amennyiben szeretnénk, helyezzünk beléjük tálaláskor mentaleveleket.

 

 

 

 

 


Görögdinnye-limonádé


Hozzávalók


-    1 kg görögdinnye
-    4 dl szódavíz
-    1 citromból nyert citromlé
-    1 csokor menta

hirdetes
-    4 marék jégkocka


Limonádénk elkészítéséhez először daraboljuk fel a görögdinnyét, majd tegyük azt késes aprítóba. Figyeljünk oda, hogy ne turmixoljuk őket össze túlzottan, éppen csak annyira, hogy a gyümölcshús folyékony legyen, de a magok még egyben maradjanak. Ezután egy szita segítségével szűrjük át a gyümölcshúst, ezzel felfogva a magokat, majd szórjunk bele ízlés szerint mentát – nyomkodjuk át egész masszánkat egy törőfával.


Ezután facsarjunk hozzá citromlevet. Figyeljünk oda, hogy ezt mindig a dinnye édességéhez igazítsuk, majd öntsük fel italunkat szódával.


Tegyük poharainkat negyedórára hűtőbe, hogy megfelelően lehűljön, majd szórjunk a poharakba egy-egy marék jeget.


Egy szűrőn keresztül öntsük a poharakba dinnyés limonádénkat, majd tálaláskor díszítsük őket még több mentalevéllel.

 

 

 

 

Amennyiben érdekel a többi hűsítő receptünk is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Egészséges életmód Főzés

Lakberendezési szakszótár

Analóg színek

Amikor a színeket vizsgáljuk, a különböző, szabályszerű összeállításokat a... Tovább

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Tovább a lexikonra