Túrós fánkocskák receptje, amit még keleszteni sem kell

VZS

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ma egy finom édesség receptjét hoztuk el nektek, a túrós fánkocskákat, amit ha a hétvégén elkészítesz, az egész család odalesz! A tésztáját pedig még keleszteni sem kell!

Ha a hétvégén szeretnél valami fincsi desszertet készíteni, akkor megtaláltad a legjobb receptet most! Ezek az isteni túrós fánkocskák nagyon könnyű tésztából készültek, finomak és nálunk a gyerektől az idős korosztályig mindenki odavan érte. A tésztáját pedig még csak keleszteni sem kell, így sokkal gyorsabban elkészül! Mindössze pár perc és már sütheted is ki a forró olajban a fincsi fánkocskákat. 

 

Hozzávalók:

500 g tehéntúró

4 tojás

5 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

fél teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál citromlé

2 tasak vaníliás cukor

2 evőkanál liszt (beleforgatjuk a fánkokat)

hirdetes

olaj

 

A túrós fánk elkészítéséhez lapozz egyet!

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral keverjük ki. A túrót törjük össze egy villával és keverjük a tojásokhoz, a vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a lisztet, tegyük bele a szódabikarbónát és öntsük rá a citromlét. Pezsegni fog, de ettől ne rémüljünk meg. Alaposan keverjük össze a tésztát, gyúrjuk át. Mikor megfelelő állagú, formázzunk belőlük golyókat és forgassuk bele lisztbe. Forró olajban süssük ki, majd szedjük papírtörlőre és szórjuk meg porcukorral.

 

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Atombunker

5 milliárdot érő, luxus bunker Georgiában. Hát, ha valahogy túl lehet élni egy ilyen... Tovább

Ottomán

Az ottomán egy török eredetű, díványszerű, ovális támlájú ülőbútor Tovább

Tovább a lexikonra