Készíts hófehér karácsonyfadíszt szódabikarbónából - RECEPT!

Szélesi Ferenc

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Lehet dísz a fára, függődísz az ajtóra, dekoráció a karácsonyi csomagolásra, vagy akár készíthetsz belőle szélcsengőt. Sokoldalúan felhasználható, és mindenki észre fogja venni, hogy nem egy szokványos só-liszt-gyurma. Hidd el, semmi köze hozzá! 

A díszek elkészítése annak köszönhető, hogy nekünk pár éve hófehér karácsonyfánk van, viszont a díszek beszerzése hosszú évek munkája volt. Ha hiszed, ha nem, nagyon nehéz szép és IGAZÁN FEHÉR díszeket venni.


Márpedig ez tényleg hófehér lesz és gyönyörű szépen csillogó.

 

Hozzávalók

 

  • 2 egység* szódabikarbóna
  • 1 egység (kukorica) keményítő**
  • 1+1/4 vagyis 1,25 egység víz (tehát 1 egész egység + még egy negyed egység)

 

*Az egység az lehet egy pohár, egy bögre vagy akár egy dióhéj is - az a fontos, hogy az arányok stimmeljenek. A vizet akkor a legegyszerűbb mérni, ha egy mérőpoharat alkalmazunk és mondjuk a 2 dl-t jelölő vonalat vesszük az egy egységnek. Így a víz mérésekor a 250 ml-ig öntjük a vizet.

hirdetes
**A sima, mezei keményítő névre hallgató fehér por is általában kukoricakeményítő és azt bármelyik sima közértben is kapsz. Kukkants bele, mert van, amelyik picit sárgás, Neked a minél fehérebb kell.

 

(Nálam az egy egység kb. 2 dl volt. Ebből rengeteg (kb. 50 kisebb méretű biztosan) dísz kihozható, úgyhogy első körben szerintem ezzel dolgozz Te is. Elég lesz kinyújtani meg kiszurkálni.

hirdetes


Mutatok gyorsan egy-két elkészült darabot, hogy kedvet kapj! Gyönyörű lesz a zöld fenyőfán, különlegessé tehetsz vele egy karácsonyi dekorációt vagy ajtódíszt, és tökéletes egy karácsonyi ajándékra is dísznek.

Nézzük az elkészítést, lapozz tovább


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Hanuka

A hanuka a fények ünnepe zsidó ünnep. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti... Tovább

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Tovább a lexikonra