7 sütési trükk, ami nagy hasznodra lesz!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Az alábbiakban 7 olyan titkot mutatunk, melyek segítségével a tied lehet a világ legfinomabb süteménye! 7 sütési trükk, melyeket a háziasszonyok nagy része nem ismer.

Valljuk be, a háziasszonyok bizony sokszor versenyeznek egymással, hogy ki tud jobban sütni vagy főzni. Irigykedve szemlélik egymás süteményeit, és féltve osztják meg egymással a recepteket! Most 7 olyan sütési titkot osztunk meg veletek, melyek segítségével garantáltan tiéd lesz a világ legfinomabb sütije, tortája. :) Fogadjunk, hogy ezen taktikák legtöbbjét eddig te sem ismerted!

 

1.Melegítsük elő a sütőt

Ezt a trükköt a legtöbb háziasszony ismeri, de, van, aki mégsem tud róla, hogy mennyire fontos. Amíg összegyúrod a masszát, nyugodtan kapcsold be a sütőt.

 

2.Ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

Ha sülés közben gyakran nyitogatjuk a sütő ajtaját, a tészta vissza fog esni, száraz lesz, és nem lesz annyira ízletes. Ha csak pillanatokra is megszegjük ezt a szabályt, végzetes hibát követhetünk el vele.

hirdetes

 

3.Alaposan keverjük el a hozzávalókat, de ne húzzuk az időt

Azt gondoltad, hogy minél több ideig kevered a mixerrel, annál könnyebb masszát kapsz? Ha összekeveredett mindent, állítsd le a keverőgépet, mert különben egy sűrű és merev masszát kapsz.

 

4.Tároljuk megfelelően a cukrot

Ez leginkább a manapság oly gyakran használatos barna cukorra vonatkozik. Ha megkezdted a csomagot, akkor zárd le légmentesen, mert különben nedvességet kap, és könnyen használhatatlanná válik.

 

5.A száraz és a folyékony hozzávalókat ne keverjük össze

A profi cukrászok úgy tartják, hogy keverjük egy külön tálban össze a száraz hozzávalókat, és másikban a folyékonyakat, majd a végén egyesítsük őket.

hirdetes

 

6.Világosszínű sütőformát válasszunk

Ez annyira fontos lenne? Természetesen, igen. A világos színű sütőforma sokkal később melegszik át, így a sütemény nem ég olyan hamar oda benne. Ha sötét színű sütőformánk van, akkor 20 fokkal ajánlott csökkenteni a hőmérsékletet.

 

7.Ne siessünk a díszítéssel!

Nyugodtan ráér a máz elkészítése akkor is, amikor már a sütemény készen van. A krémet melegen, de a mázat hidegen kell a süteményre tenni.

 

Forrás:tudasfaja.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra