Íme egy szuper egyszerű recept mézes puszedlihez, amit az egész család imádni fog

CZs, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Az étkezések során elmaradhatatlan a finom desszert. Az aprósütemények sorából a mézes puszedli sem hiányozhat, ami isteni ízével megkoronázza az étkezéseket. Most egy szuper könnyű receptnek köszönhetően ínycsiklandozó, omlós mézes puszedlit készíthetsz. Biztosan imádni fogja az egész család!

#szavazas-46#

 

Mézes puszedli, amit nem lehet nem imádni

Sokunknál a mézes puszedli kötelező résztvevője az édességeknek. Nem lehet megunni, ráadásul bármikor jól esik egy-két darab. Az elkészítése nem mindig egyszerű, hiszen könnyen megkeményedhet, és emiatt hamar kiszáradhat. Ez a tökéletes puszedli azonban nagyon egyszerűen összedobható, garantáltan puha és omlós, és nagy adag is készíthető belőle, emellett pedig nagyon olcsó is.

Ettől lesz tökéletes a mézes puszedli

A mézes puszedli akkor igazán jó, ha nem szárad ki néhány nap után. Ajándék mellé is kiváló meglepetésként, és akkor is jó, ha van otthon, ha vendégek érkeznek hozzánk. Ebből a mézes puszedliből útravalóként is adhatunk szeretteinknek, biztosan nem tudnak majd ellenállni neki!

A tökéletes mézes puszedli hozzávalói

  • 40 dkg liszt 
  • hirdetes
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk mézes süteményhez való fűszerkeverék, de helyettesíthető fehéj, szegfűszeg és gyömbér keverékével
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg méz
  • 3 ek tejföl
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint kakaópor

A mázhoz csupán két dologra van szükséged, a díszítésnek pedig csak a képzeleted szabhat határt:

  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
hirdetes

Így készítsd el a legfinomabb mézes puszedlit

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet. Minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd a tojások, a tojássárgája és a tejföl hozzáadása után a méz és vaj elegyét is hozzáöntjük, a narancs héját belereszeljük. Ha úgy szeretjük, ekkor szórhatunk bele 2-3 evőkanál kakaót is, de ez nem szükségszerű. Ezután nincs más dolgunk, mint összegyúrni a tésztát.
  2. Diónyi golyókat formázunk a ragacsos masszából, majd azokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól kissé távol elhelyezzük. 
  3. A puszedlik 180 fokon 8-10 perc alatt elkészülnek.
  4. Amíg a puszedlik hűlnek elkészítjük a mázat. Ehhez a tojásfehérjéket és a porcukrot kemény habbá verjük. Aki a krémesebb állagú mázzal szeret dolgozni, annak elég a hozzávalókat egy villa segítségével összekeverni.
  5. A kihűlt puszedliket a masszába forgatjuk, a tetejét tetszét szerint díszítjük.

Amint a máz megkeményedik a puszedlin, máris fogyasztható. Érdemes a kis süteményeket egy dobozba tenni, így azok sokáig megőrzik puhaságukat, és az ünnepi időszak ellenállhatatlan finomságai lesznek!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Konyha

Lakberendezési szakszótár

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Trambulin

A trambulin egy olyan rugalmas ugrálófelülettel rendelkező szerkezet, amelyeket elsősorban... Tovább

Tovább a lexikonra