A világ legjobb krémesének receptje!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A krémest 10-ből legalább 8 ember szereti, ez tuti. De ennek a krémesnek nincsen olyan, aki ellent tudna mondani! Íme a világ legjobb krémesének receptje!

A krémest szinte minden ember szereti… Az átlagos cukrászdai krémst. De, ezt! Ebből garantáltan mindenki repetázni akar majd! Ha te is valai ínycsiklandó desszertre vágysz a hétvégén, akkor ezt a krémest el kell készítened. Nálunk az egész család imádja és nem tud betelni vele, annyira isteni az íze. Nem túl édes, kellemesen krémes ízű, nem gej, egy olyan édesség, amit ráadásul nem is nehéz megcsinálni. Mutatjuk mik kellenek hozzá!

 

Hozzávalók:

250 gramm liszt

250 gramm vaj

½ teáskanál só

hirdetes

1 evőkanál almaecet

1 csésze víz

 

Hozzávalók a krémhez:

1 liter tej

5 evőkanál cukor

5 tojássárga

hirdetes

½ vaníliarúd

5 teáskanál liszt

 

Lapozz egyet és nézd meg hogyan kell elkészíteni a világ legfinomabb krémesét!

Elkészítés:

Tedd a lisztet egy nagyobb edénybe, mélyíts a közepébe egy lyukat majd öntsd bele a vizet, a sót, az ecetet. Gyúrd össze a masszát, majd nyújtsd ki egy lisztezett deszkán. Nyújts belőle egy 1,5 cm-es lapot.

Kend meg a lap tetejét vajjal, majd hajtsd össze boríték formában. Hagyd így állni 15 percig, ezután ismét nyújtsd ki, és kend meg a tetejét vajjal.

 

Ezt a műveletet ismételd meg 4-5 alkalommal, végül nyújts belőle 2 lapot, és süsd őket 15 percig a 200 fokra előmelegített sütőben.

Ezután főzz sűrű krémet a hozzávalókból, és mikor kihűltek a lapok, és a krém is, töltsd meg. A tetejét szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.

 

Forrás: tudasfaja.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Tovább a lexikonra