Húsvéti tojás főzés trükk

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ahhoz, hogy tökéletes főtt tojásaid legyenek Húsvétkor, ezt a trükköt feltétlen ismerned kell. Tedd ezt a főzővízbe, így garantáltan isteni tojásaid lesznek!

Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált vagy nem kideríthető viszont vannak tippek, hogy ne érjen meglepetés minket. Azt mondják, hogy a régebbi tojások kevésbé lúgosak ezért héjuk jobban tapad, főzés után nehéz meghámozni. Hogy ezt elkerüljük a legjobb trükk, ha 1-2 teáskanál szódabikarbónát teszünk a főző vízbe, ez megnöveli majd a lúgosságát és gond nélkül eltávolítható lesz a héj.

hirdetes

 

Íme néhány bónusz trükk a tökéletesen főtt tojás készítéséhez:

Ha nem tudod mennyire friss a tojás így ellenőrizd: ha egy tál vízben vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss, ha függőlegesen, akkor tökéletes a főzéshez, viszont ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.

 

Következő oldalon elárulok még pár plusz trükköt a tökéletes tojás főzéséhez!

-A repedés megelőzésére a legjobb, ha főzés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, vagy beáztatjuk kis időre meleg vízbe. Így a főzővízbe téve a hő különbségtől nem pattan el a héj.

hirdetes

-Főzéskor annyi víz szükséges, hogy a tojásokat ellepje az egyenletes keménység eléréséhez.

 

-A készre főtt forró tojásokat tegyük át jeges vízbe, ez is segíti a könnyű hámozást.

-Ha szeretnénk „arany tojást” készíteni, főzés előtt jól rázzuk össze a bel tartalmát és csak azután tegyük a főző vízbe.

 

Forrás: blogmania.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra