Így készíts ételízesítőt házilag!

Király Réka

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad, készítsd el inkább Te magad! Mutatjuk, hogyan:

 

Lapozz a részletekért! :)

 

Természetesen az egész ízlés kérdése, lehet változtatni az arányokon.
 

Hozzávalók:

 
hirdetes
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika 
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- konyhasó
 
A paradicsomokat merítsd forró vízbe, majd hámozd meg őket. Ezután mindent vágj fel kisebb darabokra, hogy a turmixgépnek egyszerűbb dolga legyen. Apríts fel mindent, majd mérj le – ezután már csak sót kell hozzáadnod (5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg só kell).
 
Ennyi hozzávalóból kb. 3 kilónyi ételízesítőt készíthetünk, amely akár fél évig is eltarthat. Tartósítószerre nincs szükség, ugyanis a só tartósít. Tárold befőttesüvegben!
 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Tovább a lexikonra