Túró rudi torta recept, cukormentes változatban!

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nincs kedved sütni, de valami finomságot azért csak megennél? Készítsd el a finom Túró rudi tortát, vagy szeletet cukormentes változatban, Szitás Barbi receptje alapján! Amióta Barbi megírta ezt a szuper változatot, csak így csinálom, a család nagy kedvence lett. Próbáld ki Te is!

Túró rudi torta recept cukormentesen, sütés nélkül

 

Hozzávalók:

Én egy 18 cm-es tortaformát használtam hozzá, ugyanis egy szülinapra készítettem el, de süteményként is elkészíthető egy nagyobb tálban vagy tepsiben.

 

Kekszes réteghez:

  • 1 csomag kakaós cukormentes keksz (én a Detki márkát használom)
  • 50 g vaj (lehet picit több kell, a lényeg, hogy a kakaós keksz összeálljon)

 

Túrós réteghez:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag expressz zselatin fix (20 grammnak felel meg)
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál édesítő (ízlés szerint)

 

Gyümölcsös réteg:

Ez a réteg elhagyható, de nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a túró réteggel együtt pedig isteni finom.

  • 250 g fagyasztott gyümölcs (ízlés szerint bármilyen gyümölcs tökéletes hozzá)
  • őrölt zselatin

 

Csoki réteghez:

  • 100 g diabetikus csoki (tej- vagy étcsoki ízlés szerint)
  • 50 ml habtejszín

 

 

hirdetes

A kekszes alap elkészítése:

A kekszet ledaráltam aprítógépben, majd a vajat felolvasztottam. Az olvasztott vajat végül a kekszhez csurgattam, összekevertem és egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára nyomkodtam. Ezután hűtőbe tettem, míg a túró krémet bekevertem.

hirdetes

 

Túrókrém elkészítése:

Ha gyümölcs réteg nélkül készíted:

A túrót egy villa segítségével összetörtem, bele reszeltem a citromhéjat és az édesítőt is hozzáadtam. A habtejszínt egy külön tálba habbá vertem, majd hozzáadagoltam a zselatin fix port. Miután ez elkészült, óvatosan a túróhoz adtam és elkevertem. A hűtőből a tortaformát elővettem és a kekszalapon elegyengettem a túrós krémet, majd újra visszatettem a hűtőbe.

 

Ha gyümölcs réteggel együtt készíted:

Ha a gyümölcs réteges verziót készítem, egy kicsit hosszabb a folyamat, hiszen akkor a túrós réteget két felé kell osztani. A gyümölcsöt egy edényben főzöm 2-3 percig, hogy összeessen. Majd egy szűrőn átnyomtam, így a magokat kiszűrtem belőle. Ezután hagytam picit kihűlni.

A zselatint elkeverjük a langyos gyümölcspépben és alacsony lángon addig melegítjük újra, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről, majd hűtsük újra langyosra. A túróréteg felét, eközben a kekszes alapra simítottam, majd a gyümölcszselét ráöntöttem.

Ezután betettem a hűtőbe, megvártam míg a zselé megköt. Amikor megkötött, a túró másik felét is rákanalaztam.

 

Csoki réteg elkészítése:

Végül utoljára a csokiréteget készítettem el. A csokit egy hőálló edénybe tördeltem, a habtejszínt pedig feltettem forralni. Amikor felforrt, az egészet a csokira öntöttem, majd egy percig hagytam állni. Egy perc elteltével elkevertem egy habverő segítségével, így szuper krémes állagot kaptam. Újra elővettem a tortaformát, és az egészet a túrós réteg tetejére csurgattam.

Mehet vissza a hűtőbe és legalább 2-3 órát hagyjuk pihenni. Minél tovább marad a hűtőben, a csoki annál jobban meg fog kötni a tetején! Könnyen lehet szeletelni, hiszen nem egy roppanós csokiréteg keletkezik a tetején! Tetszés szerint díszítjük!

 

“Mamám szülinapjára készítettem el. Átment a teszten, mérés után tökéletes értékeket mutatott!!” 

@barbara_szitas receptje


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció Desszert Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Konyha Recept Sütés Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Bohém étterem Budapest

A Bohém Étterem különlegességét maga a helyszín is megadja, hiszen a Művészetek Palotáján... Tovább

Tovább a lexikonra