Könnyű és finom tavaszi receptek az egészség jegyében

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Napról napra közelebb kerülünk a tavaszhoz, bár még a hőmérséklet meglehetősen alacsony. Vágyunk a napsütésre, a hosszabb nappalokra és az egészségesebb, könnyebb ételekre is. Ezért is hoztunk nektek két, isteni zöldséges receptet, ami garantáltan ízleni fog neked és az egész családnak!

Tavaszi zöldséges lasagne

Hozzávalók

•    30 g vaj
•     1/4 csésze sima liszt
•     1 1/2 csésze tej
•     1 csokor spárga, vágva, vastagon felszeletelve
•     2 cukkini , szalagokra vágva
•     2 zöldhagyma felkarikázva, 8 cm hosszúságúra vágva
•     1 csokor angol spenót, vágva
•     10 szárított instant lasagne lap
•     1 csésze fagyasztott borsó
•     250 g friss ricotta
•     2 roma paradicsom, vékonyra szeletelve
•     2/3 csésze apróra vágott friss bazsalikomlevél
•     1 csésze reszelt pizza sajt
•     Extra bazsalikomlevél, tálaláshoz

 

 

1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C/180°C légkeveréses hőmérsékletre.
2. lépés
Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Adjunk hozzá lisztet. Kevergetve főzzük 1 percig, vagy amíg buborékos nem lesz. Vegyük le a tűzről. Fokozatosan keverd hozzá a tejet, amíg össze nem áll. Tedd vissza a hőt. Folyamatos keverés mellett főzzük 3 percig, vagy amíg a szósz felforr és besűrűsödik. Vegyük le a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.
hirdetes
3. lépés
Egy közepes lábos sós vizet felforralunk. Adjuk hozzá a spárgát, a cukkinit és a hagymát. 2 percig forraljuk. Majd távolítsuk el őket. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Adjunk hozzá spenótot a serpenyőhöz. 1 percig főzzük, vagy amíg meg nem fonnyad. Ezt is távolítsuk el. Csavard ki a felesleges nedvességet, amikor eléggé kihűlt ahhoz, hogy kezelni tudd. Durván aprítsuk fel.
4. lépés
Egy 20 cm x 28 cm-es edény alját fedj be 2/3 csésze fehér szósszal. 1/4 rétegű lasagne lapokat, amelyek illeszkednek. Rétegezz spárga keveréket, borsót és 1/3 ricottát. A tetejére tegyük rá a maradék lasagne lapok 1/3-át, 1/2 spenótot és 1/2 maradék ricottát. Ismételjük meg ezeket a lépéseket. A tetejére tesszük a maradék lasagne lapokat és a maradék fehér szószt. Rendezzük a tetejére a paradicsom- és a bazsalikomleveleket. Szórjuk meg sajttal.
5. lépés
Süssük 45 percig, vagy amíg aranybarna és a tészta megpuhul. Extra bazsalikomlevéllel tálaljuk.
hirdetes

Cukkinifasírt mártogatóssal

Hozzávalók

•    1 1/2 csésze liszt
•     1 csésze tej
•     2 tojás
•     1 konzerv kukorica
•     1 cukkini , vágva, lereszelve
•     olívaolaj a sütéshez
•     1 csésze tzatziki mártogatós, tálaláshoz

 

 

1. lépés
A lisztet egy tálba szitáljuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejet és a tojást villával keverjük össze egy tálban majd a lisztre öntjük. Simára keverjük. Hozzáadjuk a kukoricát és a cukkinit. Keverjük jól össze.
2. lépés
Önts annyi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe, hogy ellepje az alját. Közepes lángon melegítsük, amíg forró. 1/4 csésze tésztát használva kanalazzuk a fasírtokat a serpenyőbe, egyszerre hármat süssünk csak. Süssük mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek és szilárd lesz a közepe. Tegyük rácsra hűlni. Tzatziki mártogatóssal tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Bohém étterem Budapest

A Bohém Étterem különlegességét maga a helyszín is megadja, hiszen a Művészetek Palotáján... Tovább

Citrom

A citrom déligyümölcs és egyben fűszer is a citrusfélék csoportjából. Népies nevei:... Tovább

Tovább a lexikonra