KFC csirke elkészítése:
Miután alaposan megtisztítottuk a csirke tetszőleges részét, a csirkemell esetén csíkokra vágjuk, a csirkeszárnyakat pedig ketté választjuk. A fűszerezés következik: 1 evőkanál sót, 1 teáskanál borsot, 2-3 teáskanál chili port, a fél evőkanál bazsalikomot, az 1 teáskanál oregánót, a 2 evőkanál fűszerpaprikát és az 1 evőkanál olívaolajat egy kis tálban elkeverjük, majd szilikon ecsettel megkenjük a húsokat.
TIPP: Ha nagyobb mennyiséget csinálsz, akkor érdemes újra kikeverni a fűszereket hozzá, semmiképp ne duplázd a fűszereket, mert ehetetlenül erős lesz.
Lefedve félretesszük körülbelül 2-3 órára.
Miután bepácolódtak a húsok, kimérjük a panírhoz szükséges alapanyag mennyiségeket egy nagyobb keverőtálban. Azaz a lisztet, a tojást, a maradék chiliport (én 2 teáskanállal tettem még hozzá) és ízlés szerint egy csipetnyi sót. Elkeverjük, majd apránként adunk hozzá annyi vizet, hogy sima állagú, sűrű massza legyen belőle (mint a palacsinta tészta).
A lényeg nem maradhat le, úgyhogy a kukoricapehely „aprítása” következik. A legjobb módszer az, ha egy lezárható zacskóba tesszük, majd egy klopfoló segítségével pillanatok alatt kisebb darabokra törjük.
Egy serpenyőben felmelegítünk annyi olajat, hogy körülbelül a húsok feléig érjen. Ha felmelegedett, megforgatjuk a csirkéket a lisztes masszában, meghemperegtetjük a kukoricapehelyben és kisütjük az olívaolajban, alacsony fokozaton. 10-10 percig süsd oldalanként, hogy jól átsüljön.
TIPP
Én édesburgonyát szoktam hozzá elkészíteni chips formájában, amelyhez ITT találod a receptet.
Valamint fokhagymás-majonézes mártást szoktam még elkészíteni hozzá, hogy ne legyen túl száraz a csirke és az édesburgonya chips.