notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mutatjuk Diana hercegné kedvenc receptjét. Ismerd meg és készítsd el Te is!

hirdetes

Ez volt Diana hercegné kedvenc receptje: isteni és egyszerű!

SFV, NA

1981-ben Johannesburgban megpróbálták minél több híres ember kedvenc receptjét összegyűjteni. Ennek a kutatásnak köszönhetően maradt fenn Diana hercegné kedvenc receptje is. Mutatjuk, mi az!

Diana hercegné kedvenc receptje

A kötetet az Avil Elizabeth Home for the Mentally Handicapped adta ki, akiknek a felkérésére Diana azonnal igent mondott. Kedvenc étele pedig nem más, mint egy ukrán recept alapján készül céklás-borsos leves. Kíváncsi vagy, hogyan készítheted el Te is ezt az igazán királyi ételt? Mutatjuk a receptet!


Mi szükséges Diana hercegné kedvenc levesének elkészítéséhez?

  • 4 db cékla
  • 1 db hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • néhány ek natúr joghurt
  • 2 ek tejföl
  • 1 l csirke alaplé
  • bors


Hogyan készítsd el Diana hercegné kedvenc ételét?

  1. Első lépésként tisztítsd meg és darabold fel a sárgarépát, a céklát és a hagymát! Tedd fel főni az egészet!
  2. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor öntsd fel a csirke alaplével, majd add hozzá a tejfölt és a joghurtot! Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint!
  3. hirdetes


Amikor Diana elküldte a levelet kedvenc receptjével, akkor mellékelt mellé egy kis „extrát” is, a levél másik oldalán ugyanis az egykori miniszterelnök – Margaret Thatcher – kedvenc süteményének receptje is szerepelt. Ez pedig nem más, mint egy igazán finom narancsos-diós sütemény. Lássuk a receptjét ennek is!


Mi szükséges Margaret Thatcher kedvenc süteményének elkészítéséhez?

  • 240 gramm liszt
  • ½ tk só
  • 180 g vaj
  • 180 g cukor
  • 3 tojás
  • 30 g narancshéj
  • 60 g dió
  • 1 ek narancslé
  • 240 g porcukor (a mázhoz)
  • 2-3 ek narancslé (szintén a mázhoz)


Hogyan készítsd el Margaret Thatcher kedvenc süteményét?

hirdetes
  1. Első lépésként a lisztet és a sót szitáld egy edénybe és keverd össze! Add hozzá a diót is!
  2. Egy másik tálban a vajat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tojásokat is a keverékhez! Add hozzá a narancshéjat  és a narancslevet is!
  3. A lisztes keveréket két részletben add hozzá a vajas keverékhez és keverd az egészet csomómentesre!
  4. Öntsd a tésztát egy 15 centiméteres kivajazott és kilisztezett tepsibe, majd 75 perc alatt süsd készre!
  5. Keverd össze a máz hozzávalóit, majd öntsd rá a még meleg sütemény tetejére!

Jó főzőcskézést!

Forrás: twice.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges táplálkozás Főzés Recept Sütés Színes ötletek